Padažų gamybos technologija


Maisto technologijos referatas. Majonezo pagrindiniai teisės aktai. Pomidorų padažo ir kučiupo pagrindiniai teisės aktai. Įvadas. Padažų klasifikacija. Sviesto mišiniai. Marinatai. Daržovių padažai. Užpilai. Grietinės mišiniai. Saldūs padažai. Baltieji mėsos padažai. Pomidorų padažai. Žuvies padažai. Grybų padažai. Grietinės padažai. Pieno padažai. Sviesto bei sviesto su kiašiniais padažai. Padažų kokybinai rodikliai. Išvados.


Padažų kvapas ir dažnai aštrus skonis žadina apetita., todėl organizmas geriau įsisavina su jais pagamintą maistą.

Nuo padažų patiekaluose pagausėja cheminių medžiagų ir padidėja valgio maistingumas.

Daugelis padažų labai kaloringi, dėl to pasidaro kaloringesni ir su jais patiekiami valgiai.

Padažai gerina patiekalo išvaizdą.

Padažai paįvairina maisto skonį.

Padažų gamybos technologija. (2014 m. Lapkričio 25 d.). http://www.mokslobaze.lt/padazu-gamybos-technologija.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 03 d. 00:20