Padažų klasifikacija ir šaltų padažų gamybos technologija


Padažų klasifikavimas. Šaltųjų padažų klasifikavimas. Padazu skirstymas. Padažų paruošimo technologija. Saltu padazu klasifikacija. Padazu gamyba taknologija. Padazu gaminimas - tikslas. Padažų klsifikavimas. Padažų technologija. Šaltieji padažai skaidrės.

Kulinarijos skaidrės. Įvadas. Darbo tikslas. Darbo uždaviniai. Padažų paruošimas. Padažų bendrieji technologiniai reikalavimai. Kiekvienam patiekalui kitoks padažas. Verta žinoti apie padažus.


► Aprašyti padažų klasifikaciją ir šaltų padažų gamybos technologiją.

►Pikantiškų padažų pagrindą sudaro - aliejus ir kiaušiniai, o miltų imama labai nedaug.

► Užkaukazės vaisių bei riešutų padažųpagrindą sudaro - gaminamus pieno arba rūgpienio pagrindu.

Padažas –valgio dažinys,pamirkalas,skystas pagardas,priemonė, kuri sureguliuojaįvairių patiekalų skonį. Tai pagardai, nuovirai,užpilai, marinatai.

2.1. Visiems padažams būdinga tai, kad jų pagrindą sudaro miltai,aliejai,skonio,kvapo priedai ir dažikliai.Kaip priedai padažams vartojami : grybai,vynas,svogūnai,alyvuogės ir įvairūs prieskoniai.

Pirmoji grupė - padažai, kurių pagrindas yra mėsos sultinys.

Penktoji grupė – užkaukazės vaisių bei riešutų padažai. Kurie gaminami pieno arba rūgpienio pagrindu.

Ką reikėtų daryti , jei miltinis padažas atrodo per skystas?

Reikia kaitinti – palaipsniui jis tikrai sutirštės,tik nepulkite pridėti miltų.

Aštrus garstyčių; 2.Česnakinis; 3.Čili; 4.Sojos; 5.Majonezo-krienų; 6.Grietinės; 7.Česnakų-varškės; 8.Grietinės-sviesto.

Padažai ir jų gamybai naudojamos žaliavos ir medžiagos turi būti tvarkomos pagal higienos normas.

Kiekviena įmonė privalo turėti gaminio(-ių) gamybos ir tvarkymo instrukciją ir receptūrą (-as), patvirtintas įmonės vadovo ar jo įgalioto asmens.

Padažų kokybė turi atitikti galiojančių higienos ir maisto saugą.

Padažai turi būti fasuojami į stiklinę, plastikinę, metalinę ar daugiasluoksnės sudėties hermetiškai uždaromą tarą.

  • Kulinarija Skaidrės
  • 2012 m.
  • 34 puslapiai (717 žodžių)
  • Kolegija
  • Kulinarijos skaidrės
  • MS PowerPoint 132 KB
  • Padažų klasifikacija ir šaltų padažų gamybos technologija
    10 - 1 balsai (-ų)
Padažų klasifikacija ir šaltų padažų gamybos technologija. (2012 m. Gegužės 11 d.). http://www.mokslobaze.lt/padazu-klasifikacijair-saltu-padazu-gamybos-technologija.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 07 d. 12:44