Pagrindiniai energijos apykaitos įvertinimo principai


Maisto technologijos skaidrės. Pagrindiniai energijos apykaitos įvertinimo principai. Kūno Masės Indeksas. Nutukimo įvertinimas. XX amžiaus pabaiga. KMI privalumai. KMI trūkumai. Energijos rūšys. Energijos tvermės dėsnis. Paros energijos apykaita. Energijos balansas. Teigiamas energijos balansas. Neigiamas energijos balansas. Energija. Maisto medžiagos. Maisto produktų energinė. Vertė. Energijos sunaudojimas. Pagrindinė medžiagų apykaita. PMA reguliavimas. Harris-benedict lygtis. Liesa (be riebalų) kūno. MASĖ. Greitasis. Apskaičiavimas. Fizinis aktyvumas. Energijos poreikis. PMA. Papildomo kalorijų poreikio. Skaičiavimas. Fizinio aktyvumo koeficientai. Pavyzdys. Veiklos rūšis kcal sunaudojimas. Kg kūno masės per valandą. Skaičiuoklės. GDA. GDA skaičiavimo pagrindas.

Pagrindiniai energijos apykaitos įvertinimo principai. (2015 m. Kovo 16 d.). http://www.mokslobaze.lt/pagrindiniai-energijos-apykaitos-ivertinimo-principai.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 11 d. 08:06