Pagrindiniai virtuvės įrengimai


Maisto technologijos skaidrės.

Pagrindiniai virtuvės ĮRENGIMAI. Įvadas. Virtuvės įrengimų klasifikacija. Mechaniniai įrengimai skirstomi į sekančias grupes. Daržovių valymo mašinos. Daržovių pjaustyklės. Elektrinės mėsmalės. Tešlos maišyklės. Viryklės. Elektrinės keptuvės. Elektrinės keptuvės, skirtos blynams kepti. Elektrinės gruzdintuvės. Kepimo spintos. Mikrobangų krosnelės. Elektriniai virimo katilai. Šaldymo įrengimai. Surenkamosios Šaldomosios kameros. Šaldomosios kameros.


Virtuvės įrengimų klasifikacijaMechaniniai įrengimai skirstomi į sekančias grupes:.

Maitinimo įmonėse daržovės yra perrenkamos, plaunamos, valomos ir smulkinamos rankiniu ar mechaniniu būdu. Didesnėms įmonėms daržovės tiekiamos perrinktos, nuplautos ir nuvalytos.

Naujos „Metos” daržovių valymo ir plovimo mašinos yra patvarios , gražaus dizaino, skirtingų modelių ir talpos (5, 10, 15 kg ir daugiau daugiau). Daržovės skutamos abrazyviniu ar peilių disku, o plaunamos uždėjus plovimo diską.

Svogūnai lupami su specialiu svogūnų valymo disku, o žalumynai plaunami ir nusausinami centrifugoje.

Mėsos malimo mašinos ir mechanizmai skirti mėsai malti. Ji gali būti malama stambiai arba smulkiai. Maišymo mechanizmas skirtas maltai mėsai ir kitiems produktams, įeinantiems į pusgaminio sudėtį, sumaišyti.

Tešlos maišymo mašinos skirtos įvairioms tešloms ruošti. Moderni tešlos maišymo mašinų konstrukcija leidžia intensyviai, greitai ir kokybiškai minkyti tešlą. Tokia tešla esti vienodos konsistencijos, gerai prisotinta oro.

Pagal maišymo kubilo įtvirtinimą tešlos maišymo mašinos būna su stacionariu arba pristumiamu kubilu. Kubilo talpa nuo 45 iki 340 litrų.

Maitinimo įmonėse vis daugiau naudojama viryklių su keraminiu stiklo paviršiumi. Tai labai patogios naudojimui viryklės, jų paviršius pagamintas iš stiklo keramikos, o kaitvietės labai pralaidžios šilumai.

Elektrinės keptuvės yra specialios paskirties šiluminiai aparatai, skirti produktams kepti pagrindiniu būdu, apkepti, troškinti. Pagal kaitinimo būdą keptuvės skirstomos į tiesioginio ir netiesioginio kaitinimo keptuves.

Pagrindiniai virtuvės įrengimai. (2016 m. Balandžio 03 d.). http://www.mokslobaze.lt/pagrindiniai-virtuves-irengimai.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 10 d. 14:59