Pagrindiniai žmogaus maisto komponentai


Chemijos skaidrės. Pagrindiniai žmogaus maisto komponentai. Vitaminai. Mineralai. Ląsteliena (skaidulinės medžiagos). Angliavandeniai. Riebalai. Baltymai. Naudingiausi maisto produktai. Vitaminai. Vitaminas A. Vitaminas B. Vitaminas C. Kalcis. Vitaminas D. Vitaminas E. Folio rūgštis. Geležis. Vitaminas K. Magnis. Kalis. Sveikos mitybos principai. Pagrindinės maistinės medžiagos. Maistinės medžiagos ir jų reikšmė. Šaltiniai.


Tam, kad žmogus išgyventų, jam reikia maisto medžagų. Be jų žmogus negebėtų augti, vystytis ir išlaikyti stabilią nervų sistemą. Negaudamas įvairių maisto komponentų organizmas pradeda silpti, gali atsirasti tam tikrų organų funkcijų sutrikimai, ligos. Pagrindiniai maisto komponentai : Vitaminai Mineralai Ląsteliena Angliavandeniai Riebalai Baltymai.

Ląsteliena skatina virškinimą bei kitų energiją teikiančių maistingųjų medžiagų pasisavinimą ir taip reguliuoja medžiagų apykaitą ląstelėse. Šiais laikais gausiai vartojami rafinuoti maisto produktai, kurių sudėtyje nėra arba labai mažai yra skaidulinių medžiagų. Dėl šios priežasties dažnai susergama tokiomis ligomis, kaip cukrinis diabetas, aterosklerozė, susilpnėja žarnyno judesiai, užkietėja viduriai, žarnyne atsiranda polipų, padidėja galimybė susirgti vėžiu.

  • Chemija Skaidrės
  • 2015 m.
  • Lietuvių
  • 35 puslapiai (1611 žodžių)
  • Chemijos skaidrės
  • MS PowerPoint 2016 KB
  • Pagrindiniai žmogaus maisto komponentai
    10 - 3 balsai (-ų)
Pagrindiniai žmogaus maisto komponentai. (2015 m. Lapkričio 04 d.). http://www.mokslobaze.lt/pagrindiniai-zmogaus-maisto-komponentai.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 03 d. 00:23