Pagyvenusių žmonių maitinimas Sveikatą tausojanti mityba


Sveikatos projektas.

Įvadas. Teorinė dalis. Apie įmonę. Vartotojai. Pagyvenusių žmonių mityba. Praktinė dalis. Valgiaraštis. Įranga. Gamybos technologija. Tiekėjai. Išvados. Literatūra.


Dabar centre gyvena 202 žmonės iš kurių 16 žmonių serga cukriniu diabetu, bei 51 žmogus, kurie yra gulintys ir negali patys valgyti.

Kiaušiniai, augalinis aliejus, sviestas, grietinė, prieskoniai, miltai, galvijų kepenys, burokėliai, konservuoti žalieji žirneliai; svogūnai ropiniai

Bulvės, morkos, svogūnai ropiniai, kiaušiniai, prieskoniai, kiaulienos kumpis, jautiena be kaulo.

Kiaulienos kumpis, ryžių kruopos, švieži kopūstai, svogūnai ropiniai, augalinis aliejus, sviestas, miltai, grietinė, pomidorų padažas, prieskoniai, morkos.

Švieži kopūstai, ryžių kruopos, morkos, ropiniai svogūnai, miltai, sviestas, grietinė, prieskoniai.

Saldžiosios paprikos, morkos, ropiniai svogūnai, augalinis aliejus, prieskoniai, pomidorų padažas.

Maisto paruošimui reikalinga įrangą, be kurios mūsų paruoštas maistas bus nekokybiškas bei neskanus.

Pagrindinę įrangą virtuvėje sudaro: gamybos stalai, viryklės, katilas, mėsmalės, bulvių valymo mašina, daržovių pjaustyklė, konvekcinė krosnis, rankinis maišytuvas, svarstyklės, keptuvės, šaldikliai, marmitai.

Antroji pagal svarba įranga yra visos indų bei puodų plovimo mašinos.

Baltic logistic solutions – vištieną, balta duona, bandeles, sūrelius, jogurtus

Šiame darbe išnagrinėjome senų žmonių mitybą. Šiektiek susipažinome su globos ir reabilitacijos centru, kur yra teikiamą ne tik senų žmonių globa, bet ir kasdieninis maitinimas. Būtent jiems reikalingas kuo įvairesnis maistas, todėl jie turi valgyti kuo daugiau maisto produktų turinčių kalcio, kuris sustiprina kaulus. Be to jie turėtų valgyti kuo daugiau maisto produktų turinčių angliavandenių.

Sukūrėme vienos dienos valgiaraštį. Jis buvo parinktas pagal visus teorinėje dalyje pasakytus teiginius, kad kuo įvairesnį maistą jiems duoti. Sužinojome, kad senyvi žmonės turi valgyti ne mažiau 4 kartus per dieną.

Apžvelgiame visą gamybos procesą. Mūsų įmonėje gaminamas labai įvairus maistas, todėl apžiūrėjome visą gamybos proceso technologiją. Yra parodytos bendros žaliavos, jų pirminis apdorojimas, šiluminis apdorojimas, laikymo sąlygos bei pateikimo būdai.

Neparuoštumėme maisto be produktų, taigi parinkome tiekėjus, kurie mus aprūpintų reikalingais ir šviežiais produktais. Tai būtų Sanitex, Grūstė, Baltic Logistic Solutions bei Lay Baltija.

  • Sveikata Projektai
  • 2017 m.
  • Lietuvių
  • Viktorija
  • 13 puslapių (1792 žodžiai)
  • Kolegija
  • Sveikatos projektai
  • Microsoft Word 31 KB
  • Pagyvenusių žmonių maitinimas Sveikatą tausojanti mityba
    10 - 3 balsai (-ų)
Pagyvenusių žmonių maitinimas Sveikatą tausojanti mityba. (2017 m. Vasario 18 d.). http://www.mokslobaze.lt/pagyvenusiu-zmoniu-maitinimas-sveikata-tausojanti-mityba.html Peržiūrėta 2017 m. Gruodžio 14 d. 06:34