Tailando valgiai

131 dokumentas
Tailando maistas
Tailandas ir maistas tailande. Tailando mitybos ypatumai. Turinys. Įvadas. Bendroji šalies virtuvė. Nacionaliniai valgiai. Centrinio regiono valgiai. Šiaurės rytų regiono valgiai. Egzotiški tailandiečių valgiai. Prieskoniai. Prieskonių įvairovė. Restoranai. Restoranų kultūra. Gėrimai. Gėrimų įvairovė. Etiketas. Stalo etiketas. ...
Kulinarijos referatai, Referatas, 8 psl.
2010 03 03
Tailando kultūra skaidrės
Tikslas ir uždaviniai. Tailando karalystė. Kultūra. Wai pasisveikinimas. Kalba. Religija. Šeima. Hierarchija. Tailandiečių asmens bruožai. Etiketas. Verslo etiketas. Moklas. Valgymo įpročiai ir etiketas svečiuose. Tailando virtuvė. Papročiai. Neverbalinė kalba. Stereotipai. Įdomūs faktai apie tailandą. Tailando keistenybės. ...
Geografijos skaidrės, Skaidrės, 34 psl.
2012 12 09
Tailando virtuvė
Tailando virtuvė. Kokia yra Tailando virtuvė?. Nacionalinis kulinarijos pasididžiavimas .  Svarbiausi virtuvės komponentai. Pagrindiniai tailandietiški patiekalai . Nacionaliniai patiekalai . Padažai bei sriubos . Makaronai. Alkoholinis kokteilis. Desertai.
Kulinarijos skaidrės, Skaidrės, 19 psl.
2014 03 02
Tailando verslo etika
Tikslas. Tailando geografinė padėtis. Faktai apie tailandą. Sostinė. Tailando plotas. Gyventojų skaičius. Valstybinė kalba. Religija. Politinė sistema. Nacionalinė valiuta. Verslo etika tailande. kreipimasis. Pasisveikinimas. Pagrindinė taisyklė. Vizitinė kortelė. Dovanos. Laikas. Vertina punktualumą. Laiko nurodymas. Drabužiai. ...
Etikos skaidrės, Skaidrės, 18 psl.
2013 01 13
Tailandas pristatymas
Tailandas. Kalba. Tajų kalba yra rašitinė ir šnekamoji tailandiečių kalba. Literatūra. Architektūra. Klasikinė tajų architektūra labiausiai atsispindi šventyklų bei rūmų statyboje. Muzika. Tailando tautų tradicinei muzikai būdingas nesudėtingas ritmas. Sportas. Pagrindinis Tailando sportas yra tailando boksas. Papročiai. ...
Istorijos skaidrės, Skaidrės, 14 psl.
2014 04 17
Tailando virtuvės įdomybės
Tailando virtuvės įdomybės. Tajų virtuvės pagrindas Pagrindiniai Tajų maisto produktai. Tajų virtuvės pagrindas senaisiais laikais buvo žuvis. Kaip ir daugelyje. Ryžiai Tailando virtuvėje - atskiras patiekalas. Makaronai – antras produktas pagal populiarumą Tailando virtuvėje. Salotos ir užkandžiai čia labai lengvi. Kai ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 14 psl.
2017 03 13
Tradiciniai dzūkų valgiai
Tradiciniai dzūkų valgiai. Tradicinė lietuviška virtuvė. Skirtingi regionai – skirtingi valgiai. Dzūkų valgiai. Trupininis pyragas "Ubagas". Dzūkų bulvinės bandos. Rauginti kopūstai su grybais. Bandelės su grybais. Raugintų kopūstų sriuba su baravykais. Išvados. Šaltiniai.
Technologijų skaidrės, Skaidrės, 13 psl.
2014 05 09
Užgavėnių valgiai ir jų prasmė referatas
Referatas. Užgavėnių valgiai ir jų prasmė. Įvadas. Užgavėnių valgiai, kokia jų prasmė. Įžanga. Užgavėnės:lietuviu liaudės šventė. Dėstymas. Tradiciniai valgiai. Šiupinys. Kiunkė. Užgavėnių avienos sriuba. Blynai. Spurgos. Šaltiena. Miežinis alus. Ypatingą reikšmę turėjo ir magiški valgių skaičiai. Magiško rato ...
Lietuvių referatai, Referatas, 7 psl.
2013 05 21
Tailandietiška virtuvė skaidrės
Tailandietiška virtuvė. Tailando geografinė padėtis. Tailando karalystė. Valstybė pietryčių azijoje. Tailandietiška šventykla. Chaiwatthanaram šventykla ayutthayoje. Tailandiško kaimelio vaizdas. Šiandien egzotiška tailando virtuvė. Viena mėgiamiausių ir madingiausių senajame europos žemyne. Tradicinis tailandiečių stalas. ...
Turizmo skaidrės, Skaidrės, 11 psl.
2013 05 06
Užgavėnių valgiai referatas
Užgavėnių valgiai ir jų prasmė. Įvadas. Užgavėnių tradicijos. Tradiciniai užgavėnių valgiai ir jų prasmė. Išvados. Literatūros sąrašas.
Lietuvių referatai, Referatas, 8 psl.
2013 05 26
Tailando virtuvė skaidrės
Tailando virtuvė. Šiek tiek apie patį Tailandą. Viena iš geriausiu Pasaulio virtuvių. Tailandiečių virtuvės patiekalų. įvairovė. Tailandiečių virtuvės ingredientų. įvairovė. Pagrindiniai Tailandiečių prieskoniai. Itin mėgstami padažai. Gardžiausi receptai. Blynai su kokoso pienu. Tailandietiškos ryžių salotos. Burnoje ...
Kulinarijos skaidrės, Skaidrės, 21 psl.
2016 04 10
Tailandas skaidrės
Tailando karalystė. Kultūra. Ceriamonialinė ir religinė muzika. Lankytinos vietos tailande anthongo nacionalinis parkas. Anthongo nacionalinis parkas. Krabi provincija. Didieji karališkieji tailando rūmai. Budos šventykla. Abiausiai žinoma pasaulyje. Orchidėjų ūkis chiang mai. Ajutajos miestas. Tailando kurortai. Skrydžiai į ...
Geografijos skaidrės, Skaidrės, 20 psl.
2012 12 10
Lietuvių nacionaliniai valgiai
Lietuvių nacionaliniai valgiai. Įvadas. Šiose skaidrėse sužinosite daug įdomios informacijos apie lietuvių nacionalinius valgius ir kokie jie yra. Kas yra lietuviški valgiai? Mūsų tautiniai patiekalai. Pagal kokius kriterijus nusprendžiama patiekalą vadinti nacionaliniu? Amžiaus kriterijus. Maisto produktų kilmės kriterijus. ...
Technologijų skaidrės, Skaidrės, 21 psl.
2013 03 20
Tailandas
Tailandas. Valstybės pavadinimas. Sostinė. Tailando Plotas. Tailando pakrantė. Gyventojų skaičius. Gyventojų sudėtis. Valstybinė kalba. Religija. Klimatas. Lapkričio–vasario mėn. – vėsusis sezonas. Kovo pabaiga–gegužės mėn. – karštasis sezonas. Birželio–spalio mėn. – lietingasis sezonas. Didieji karališkieji rūmai ...
Turizmo aprašymai, Aprašymas, 6 psl.
2013 10 25
Užgavėnių valgiai ir jų prasmė (2)
Įvadas. Užgavėnės. Maitinimosi tradicijos. Užgavėnių valgiai. Išvados. Naudota literatūra.
Etnologijos referatai, Referatas, 10 psl.
2014 11 02
Užgavėnių valgiai ir jų prasmė
Užgavėnės - labai smagi žiemos išvarymo šventė. Šiai šventei būdingas morės deginimas, persirengėliai, valgiai, apie kuriuos ir bus šis referatas. Vienas iš pagrindinių šaltinių, kuriuo rėmiausi rašydama – pranės dundulienės knyga „ lietuvių šventės: tradicijos, papročiai, apeigos“. Žinoma , naudojausi ir internetu, ...
Lietuvių referatai, Referatas, 6 psl.
2011 11 14
Tailando virtuvės technologinė programa
Teorinė dalis. Informacijos šaltinių apžvalga. Tailandas – gurmanų rojus. Atlikus tyrimą tapo aišku, jog susidomėjimas Tailando virtuvės patiekalais yra, žmonės pageidautų paragauti įvairių pirmųjų, antrųjų, šaltųjų petiekalų ir desertų, kurie populiarūs Tailande. Maistas yra būtinas žmogaus gyvybinei veiklai, nes su ...
Maisto technologijos diplominiai darbai, Diplominis darbas, 43 psl.
2017 01 09
Pasaulio šalių valgiai
Pasaulio šalių valgiai. Čekija. Čekų maistas labai sotus ir įvairus. Tradiciniai patiekalai. Sultynis su. Populiarus gėrimai. Slyvų brendis Vaisių brendis Karčiai saldus gėrimas iš žolelių Becherovka Vietinis alus. Desertai. Pyragas su aguonų.
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 6 psl.
2017 05 06
Europos sąjungos šalių nacionaliniai patiekalai
Europos sąjungos šalių nacionaliniai patiekalai. Šalys, įstojusios į es iki. M. Belgija. Italija. Liuksemburgas. Nyderlandai. Prancūzija. Vokietija.Airija. Danija. Jungtinė karalystė. Graikija. Ispanija. Portugalija. Austrija. Suomija. Švedija.
Kulinarijos aprašymai, Aprašymas, 16 psl.
2013 05 21
Velykos referatas
Velykų šventės valgiai ir apeigos. Sužinosime kas yra velykos. Kas yra atvėlikis. Velyku papročiai. Velyku valgiai. Velyku pavadinimo kilmė. Velykiniai žaidimai. Naudoti šaltiniai.
Etnologijos referatai, Referatas, 9 psl.
2013 04 08
Skandinavijos šalių etiketas
Požiūris į laiką. Pagrindinės kultūros kryptys. Tinkamos ir netinkamos temos. Fiziniai gestai ir veido išraiška. Mostai ir skaičiavimas. Elgesys viešose vietose. Valgiai ir gėrimai. Regioniniai skirtumai. Gėrimai ir tostai. Danija. Fiziniai gestai ir veido išraiška. Apranga. Valgiai ir gėrimai. Dovanos. Suomija. Dovanos.
Etikos savarankiški darbai, Savarankiškas darbas, 9 psl.
2015 11 26
Pasaulio šalių kasdienių ir šventinių valgių tradicijos
Pasaulio šalių kasdienių ir šventinių valgių tradicijos. Įvadas. Prancūzija. Ispanija. Italija. Kūčios. Užgavėnių valgiai. Verbų sekmadienis. Velykos. Šaltiniai.
Kulinarijos referatai, Referatas, 12 psl.
2013 05 20
Kūčių valgiai ir jų simbolika
Kūčių valgiai. Valgių simbolika.
Tikybos referatai, Referatas, 2 psl.
2014 11 08
Gruzinų valgiai
Gruzinų valgiai. Gruziniskas chačapuris. Populiariausias ir masiškiausias gruzinų greitas maistas. Šašlykai. Aviena supjausčiau kubeliais, o svogūnus ir citriną griežinėliais. Charčio sriuba. Pagrindiniai prieskoniai Chmeli. Gruziniski chinkaliai. Chinkaliai apskritai yra vienas iš mano mėgstamiausių kaukazietiškų patiekalų. ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 13 psl.
2017 05 16
Užgavėnių valgiai skaidrės
Užgavėnių valgiai. Uždavinys. Žiemos palydų šventėje svarbią vietą užima apeiginis stalas. Žirniniai blynai. Grikiniai blynai. Kraujiniai (dzūkiški) blynai. Blynai su grybais. Saldūs blynai. Morkų blynai. Rūgštūs blynai. Šiupinys. Kiunkė(šutynė, ŠUTIENĖ). Šaltiena. Kopūstai. Riebūs Kopūstai. Žiemos palydų ...
Etnologijos skaidrės, Skaidrės, 27 psl.
2016 02 23
Dzūkų tarmė
Dzūkai. Dzūkų pratarmės pažymėtos rožine spalva. Žymūs dzūkijos krašto žmonės. Lankytinos vietos. Tarmės ypatybės. Nacionaliniai valgiai. Šiame lietuvos regione visada gaminta daugybė valgių iš grybų. Jis kilo nuo gyventojų dzūkų tarmės, jų ypatybės dzūkuoti. Šaltiniai.
Kalbos kultūros skaidrės, Skaidrės, 7 psl.
2013 05 05
Suvalkiečių virtuvė
Suvalkijos virtuvė. Lietuvos regioninis žemėlapis. Tai lietuvos regionas, kuris gali puikuotis autentiškais. Bene žymiausias – tradicinis kapotos mėsos skilandis. Suvalkiečiai nuo seno virė barštelius su auselėmis, išpopuliarėjusius visoje lietuvoje. Suvalkietiški meduoliai. Mitybos ypatumai. Suvalkijoje paprastai buvo valgoma tris ...
Technologijų skaidrės, Skaidrės, 15 psl.
2013 05 11
Pietų budizmo pazonė (Rytų Azijos zona)
Tailandas – valstybė pietryčių Azijoje. Tailando lankytinos vietos. Įdomūs faktai apie Mianmarą . Pasijuokimui. Wat Xieng Thong. Pak Ou urvai. Pha That Luang. Wat Sisaket.
Geografijos skaidrės, Skaidrės, 37 psl.
2015 11 22
Tailandas svetingumas
Berlin. Tailandas. Tikslas. Bendros žinios apie Tailandą. Klimatas. Budos šventykla - Bankokas. Viešbučiai viešbutis aiyara grand pattaya. Viešbutis laluna resort chiang rai. Tailando Virtuvė.
Turizmo tyrimai, Tyrimas, 10 psl.
2013 10 25
Užgavėnių valgiai ir jų prasmė skaidrės
Užgavėnių valgiai ir jų prasmė. Per Užgavėnes reikia daug kartų (. Blynai. Turbūt nei vienas neįsivaizduojame Užgavėnių be blynų. Šiupinys. Šiupinys. Užgavėnių avienos sriuba. Užgavėnių avienos sriuba – avienė. Miežinis alus. Miežinis alus - tradicinis Užgavėnių gėrimas. Šaltiena. Šaltiena – dar vienas ...
Etnologijos skaidrės, Skaidrės, 9 psl.
2017 03 14