Velyku valgiai

100 rašto darbų
Velykų šventės valgiai ir apeigos. Sužinosime kas yra velykos. Kas yra atvėlikis. Velyku papročiai. Velyku valgiai. Velyku pavadinimo kilmė. Velykiniai žaidimai. Naudoti šaltiniai.
Etnologijos referatai,  Referatas,  9 psl.
2013 04 08
Vėlikų patiekalai, stalo puošimas. Vėlikų patiekalų tradicijos. Vėlikų patiekalų tradicijos. Sumuštiniai "siurprizas". Sudėtinės dalys. Gaminimas. Nuotraukėlė. Apklausa ar patinka velykų patiekalai. Trumpai apie velykų kiaušinius. Kiaušinio be lukšto virimo būdai. Paimam pusdidį puodą, kuriame užvirinam vandenį. Įpilam ...
Technologijų skaidrės,  Skaidrės,  27 psl.
2013 05 15
Velykų papročiai ir jų reikšmė. Įvadas. Velykų papročiai. Margutis – gyvybės simbolis. Velykų pramogos, žaidimai. Apibendrinimas. Literatūros sąrašas.
Lietuvių referatai,  Referatas,  12 psl.
2013 04 04
Vėlykų šventimo papročiai ir jų prasmė. Referatas apie velykų papročius.
Lietuvių referatai,  Referatas,  5 psl.
2012 11 06
Kas yra Šventos Velykos? Pavadinimo kilmė. Velykų simbolika ir reikšmė. Kiaušinių dažymas. Velykų naktis. Velykų rytas. Velykiniai papročiai ir žaidimai.
Etnologijos referatai,  Referatas,  7 psl.
2014 02 06
Velykos. Projektą ruošė. Velykos arba Šventos Velykos – krikščionių šventė. Velykų svarba. Velykos yra svarbiausia daugelio krikščionių šventė. Velykų data. Velykos nėra švenčiamos fiksuotą metų dieną pagal Grigaliaus kalendorių. Pagrindinis velykų atributas - margutis. Margučiai – kiaušiniai, kurių lukštai ...
Lietuvių skaidrės,  Skaidrės,  12 psl.
2014 04 24
Įvadas. Verbų sekmadienis. Didysis ketvirtadienis. Didysis penktadienis ir šeštadienis. Velykų kiaušiniai. Velykų rytas. Velykų stalas. Burtai apie blusas ir peles. Naminių gyvulių rūpinimasis. Kiti burtai. Išvados. Literatūra.
Istorijos referatai,  Referatas,  14 psl.
2010 12 15
Turinys. Velykų simbolika ir reikšmė. Kiaušinio simbolika. Velykė. Velykų eglutė. Velykų apeigos. Velykos – kilnojama šventė, švenčiama pirmąjį mėnulio pilnaties sekmadienį po pavasario lygiadienio. Velykų pavadinimas kilęs iš žodžio „vėlės”, mat mūsų protėviai šiuo metu aplankydavo artimųjų kapus, nunešdavo ...
Etnologijos referatai,  Referatas,  3 psl.
2011 01 13
Velykų šventės „rid rid rid margi margučiai“ aprašymas. Vaikų vaidinimo ir šventės scenarijus Šv.Velykoms.
Pedagogikos scenarijai,  Scenarijus,  8 psl.
2013 02 15
Tradiciniai dzūkų valgiai. Tradicinė lietuviška virtuvė. Skirtingi regionai – skirtingi valgiai. Dzūkų valgiai. Trupininis pyragas "Ubagas". Dzūkų bulvinės bandos. Rauginti kopūstai su grybais. Bandelės su grybais. Raugintų kopūstų sriuba su baravykais. Išvados. Šaltiniai.
Technologijų skaidrės,  Skaidrės,  13 psl.
2014 05 09
Šv. Velykų tradicijos. Kiaušinio ir raštų reikšmė. Kiaušinis siejamas su gyvybe. Svarbi detalė kiaušinių marginime - apskritimas. Velykų bobutė. Padalindavo vaikučiams dovanėles. Kuriuose regionuose, velykė ateidavo nakties metu. Religinė šventė. Neatsiejamos nuo religijos bei tikėjimo. Velykų burtai ir žaidimai. Velykų ...
Lietuvių projektai,  Projektas,  6 psl.
2013 04 02
Sveiki. Aš Naujosios Akmenės Ramučių gimnazijos mokinė Vaiva Novogreckaitė. Šiandien kalbėsiu apie Velykų papročius, tradicijas gyvavusias anksčiau ir esančias dabar.<br/>Velykos nėra švenčiamos fiksuotą metų dieną pagal Grigaliaus kalendorių. Jau nuo seno Lietuvoje buvo Didžiosios savaitės tvarka. Šiomis dienomis negalima ...
Lietuvių namų darbai,  Namų darbas,  3 psl.
2012 05 07
Referatas. Užgavėnių valgiai ir jų prasmė. Įvadas. Užgavėnių valgiai, kokia jų prasmė. Įžanga. Užgavėnės:lietuviu liaudės šventė. Dėstymas. Tradiciniai valgiai. Šiupinys. Kiunkė. Užgavėnių avienos sriuba. Blynai. Spurgos. Šaltiena. Miežinis alus. Ypatingą reikšmę turėjo ir magiški valgių skaičiai. Magiško rato ...
Lietuvių referatai,  Referatas,  7 psl.
2013 05 21
Užgavėnių valgiai ir jų prasmė. Įvadas. Užgavėnių tradicijos. Tradiciniai užgavėnių valgiai ir jų prasmė. Išvados. Literatūros sąrašas.
Lietuvių referatai,  Referatas,  8 psl.
2013 05 26
Velykos. Papročiai. Pavadinimo kilmė. Velykos. Simbolika ir reikšmė. Atvelykis. Pramogos, apeigos. Velykos arba šventos velykos – krikščionių šventė, simbolizuojanti kristaus prisikėlimą iš numirusiųjų po nukryžiavimo, kaip tai aprašyta naujajame testamente. Tai įvykę trečią dieną po kristaus mirties (mirties dieną ...
Sociologijos referatai,  Referatas,  5 psl.
2010 03 03
Lietuvių nacionaliniai valgiai. Įvadas. Šiose skaidrėse sužinosite daug įdomios informacijos apie lietuvių nacionalinius valgius ir kokie jie yra. Kas yra lietuviški valgiai? Mūsų tautiniai patiekalai. Pagal kokius kriterijus nusprendžiama patiekalą vadinti nacionaliniu? Amžiaus kriterijus. Maisto produktų kilmės kriterijus. ...
Technologijų skaidrės,  Skaidrės,  21 psl.
2013 03 20
Velykų šventės „Rid rid rid margi margučiai“ aprašymas. Dalyvauja pedagogų ir vaikų folkloro ansamblis, darželio grupių vaikai. Veikėjai Velykė, kiškis, gaidys, gandras, gandrienė, gandriukai. Ugdymosi situacija. Po Velykų, nešini gražiausiais margučiais, vaikai renkasi į šventei papuoštą salę (salėje gali būti ...
Lietuvių scenarijai,  Scenarijus,  8 psl.
2014 03 26
Įvadas. Užgavėnės. Maitinimosi tradicijos. Užgavėnių valgiai. Išvados. Naudota literatūra.
Etnologijos referatai,  Referatas,  10 psl.
2014 11 02
Velykų Šventė. Skudučiai. Sutartinė. Sūpuoklinė daina.
Muzikos scenarijai,  Scenarijus,  2 psl.
2015 01 06
Europos sąjungos šalių nacionaliniai patiekalai. Šalys, įstojusios į es iki. M. Belgija. Italija. Liuksemburgas. Nyderlandai. Prancūzija. Vokietija.Airija. Danija. Jungtinė karalystė. Graikija. Ispanija. Portugalija. Austrija. Suomija. Švedija.
Kulinarijos aprašymai,  Aprašymas,  16 psl.
2013 05 21
Kas yra Šv. Velykos. Verbų sekmadienis. Didysis Tridienis. Velykų Papročiai Margučiai, jų skutinėjimas ir marginimas. Kiaušinių ridinėjimas ir kiaušinių mušimas. Naudota literatūra.
Lietuvių referatai,  Referatas,  6 psl.
2015 02 28
Užgavėnės - labai smagi žiemos išvarymo šventė. Šiai šventei būdingas morės deginimas, persirengėliai, valgiai, apie kuriuos ir bus šis referatas. Vienas iš pagrindinių šaltinių, kuriuo rėmiausi rašydama – pranės dundulienės knyga „ lietuvių šventės: tradicijos, papročiai, apeigos“. Žinoma , naudojausi ir internetu, ...
Lietuvių referatai,  Referatas,  6 psl.
2011 11 14
Tailandas ir maistas tailande. Tailando mitybos ypatumai. Turinys. Įvadas. Bendroji šalies virtuvė. Nacionaliniai valgiai. Centrinio regiono valgiai. Šiaurės rytų regiono valgiai. Egzotiški tailandiečių valgiai. Prieskoniai. Prieskonių įvairovė. Restoranai. Restoranų kultūra. Gėrimai. Gėrimų įvairovė. Etiketas. Stalo etiketas. ...
Kulinarijos referatai,  Referatas,  8 psl.
2010 03 03
Lankstinukas apie Velykas. Velykų prietarai. Velykos. Su Šv. Velykom. Velykų rytas. Velykos. Velykos arba Šventos Velykos.
Informatikos pavyzdžiai,  Pavyzdys,  2 psl.
2014 04 30
Velykų pramoga. ZUIKIS Žiovaudamas žvalgosi, rąžosi. Visi dainuojam ,, Mes maži kiškučiai“. Ateina saulė. ĮEINA LAPĖ su pagranduku po pažąstim, uostinėja, groja muzika ,, AŠ GUDRUOLĖ LAPĖ“. Dainuoja vaikai dainą ,, velykos“. Įeina velykų bobutė. Priena susigūžęs kiškis. Velykė.
Pedagogikos scenarijai,  Scenarijus,  3 psl.
2014 10 05
Pasaulio šalių kasdienių ir šventinių valgių tradicijos. Įvadas. Prancūzija. Ispanija. Italija. Kūčios. Užgavėnių valgiai. Verbų sekmadienis. Velykos. Šaltiniai.
Kulinarijos referatai,  Referatas,  12 psl.
2013 05 20
Kūčių valgiai. Valgių simbolika.
Tikybos referatai,  Referatas,  2 psl.
2014 11 08
Lietuvių kaimas XIX a. Kas yra kaimas. Kaimo žmogaus buitis. Kaimų papročiai. Lietuvių liaudies medicina XIX-XX a. Kas yra kaimas? Kaimas – istoriškai susiklostęs teritorinis vienetas su gyvenviete. XIX-XX žmonės kaimuose neturėjo visokių išmanių daiktų. Šeštasis ketvirtadienis po Velykų – Šeštinės. Tai sena ...
Lietuvių skaidrės,  Skaidrės,  9 psl.
2015 04 22
Lietuvių tradicinės šventės. Kūčios. Kūčiukai. Kvietinis ragaišis su rūgusiu pienu. Avižinis kisielius. Barščiai su grybais. Silkė su obuoliais. Šv. Kalėdos. Saulės sugrįžimo šventė. Katalikiškos kalėdos švenčiamos. Kalėdiniai patiekalai. Aguoninis pyragas. Taigi, kalėdų senių receptas. Kiauliena su kedrų riešutais, ...
Menų skaidrės,  Skaidrės,  41 psl.
2012 11 13
Dzūkai. Dzūkų pratarmės pažymėtos rožine spalva. Žymūs dzūkijos krašto žmonės. Lankytinos vietos. Tarmės ypatybės. Nacionaliniai valgiai. Šiame lietuvos regione visada gaminta daugybė valgių iš grybų. Jis kilo nuo gyventojų dzūkų tarmės, jų ypatybės dzūkuoti. Šaltiniai.
Kalbos kultūros skaidrės,  Skaidrės,  7 psl.
2013 05 05