Zmogaus kaulu chemine sudetis

300 dokumentų
Žmogaus kaulų sandara ir funkcijos
Žmogaus kaulų sandara ir funkcijos. Kaulų cheminė sudėtis. Kauliniai ir kremzliniai audiniai. Kaulinio audinio ląstelės iš arčiau. Kaulų sandara. Kaulų sandaros dalys. Kaulų rūšys. Kaulų augimas. Kaulų funkcijos. Papildomos funkcijos. Šaltiniai. Ačiū už jūsų dėmesį!
Biologijos skaidrės, Skaidrės, 12 psl.
2016 01 19
Grūdai
Įvadas. Praktikoje grūdus priimta skirstyti. Grudų sudėtis. Grūdų cheminė sudėtis. Optimalios grūdų laikymo sąlygos. Grūdų sudėtį įtakoja įvairūs veiksniai. Ligos. Grūdų kenkėjai. Grūdų rūšys. Kviečiai. Kviečių cheminė sudėtis %. Rugiai. Rugių cheminė sudėtis %. Miežiai. Miežių cheminė sudėtis %. Avižos. ...
Chemijos skaidrės, Skaidrės, 43 psl.
2014 01 17
Anatomija: kaulai ir raumenys
Kaulų cheminė sudėtis. Ilgo kaulo sudėtinės dalys. Kaulų rūšys. Kaulų žymės. Kaulų jungtys. Sąnarių klasifikacija (judriausia kaulų jungčių forma). Liemens skeletas (ossa trunci). Sudėtinės dalys. Kaklo slanksteliai. Sąnarių klasifikacija (pagal formą). Daugiaašiai. Dviašiai. Vienaašiai. Klasifikacija (pagal sudarančių ...
Biologijos konspektai, Konspektas, 12 psl.
2012 11 08
Vištienos mėsos cheminė sudėtis
Įvadas. Vištiena. Naminių paukščių cheminė sudėtis. Vištienos maistinė vertė. G. Valgomosios produkto dalies:. Viščiukų broilerių skirtingų skerdenėlės dalių cheminė sudėtis. Virškinimas žmogaus organizme. Baltymų virškinimas ir absorbavimas. Angliavandeniai – žmogaus maisto komponentai. Angliavandenių virškinimas ...
Chemijos referatai, Referatas, 11 psl.
2012 05 15
Tropiniai vaisiai
Atogrąžų tropiniai vaisiai. Tropiniai vaisiai. Ananasai. Ananasų kilmė. Ananasų naudojimas. Ananasų cheminė sudėtis. Figos. Figų išvaizda. Kaip valgomos?. Figų cheminė sudėtis. Mangai. Kaip valgomi?. Cheminė mangų sudėtis. Papajos. Kaip vartojamos?. Papajų cheminė sudėtis. Bananai. Bananų laikymas. Cheminė sudėtis. Kiviai. ...
Medžiagų mokslo skaidrės, Skaidrės, 28 psl.
2014 02 16
Žmogaus griaučiai
Žmogaus griaučiai. Įvadas. Griaučiai. Griaučių funkcijos. Kaulas. Kaulų sudėtis. Kaulų rūšys pagal formą. Kaulų jungtys. Sąnario sandara. Griaučių rūšys. Ašiniai griaučiai. Galūnių griaučiai. Kaulų ir sąnarių ligos. Fizinio aktyvumo nauda kaulams. Išvados.
Biologijos skaidrės, Skaidrės, 18 psl.
2013 10 06
Organizmų cheminė sudėtis
Organizmų cheminė sudėtis. ANGLIAVANDENIAI (sacharidai). Monosacharidai. Gamtoje labiausiai paplitę monosacharidų pavyzdžiai. Disacharidai. Polisacharidai. Gamtoje labiausiai paplitusių polisacharidų pavyzdžiai. Chitinas- stiprus, lengvas ir nelaidus vandeniui polisacharidas. Angliavandenių biologinė reikšmė. Lipidai. Riebalų ...
Biologijos konspektai, Konspektas, 13 psl.
2014 01 13
Chemija Lastelės A lygis
Reikalingos sąvokos. Organizmų cheminė sudėtis. Gyvųjų organizmų cheminė sudėtis. Neorganinės medžiagos. SVARBIAUSI LĄSTELĖS KATIJONAI (mineralinės medžiagosOrganinės medžiagos. Angliavandeniai (cheminė sudėtis c,h,oAngliavandenių funkcijos. Lipidai (cheminė sudėtis c,h,oRiebalų funkcijos. Baltymai (chem. Sudėtis ...
Chemijos konspektai, Konspektas, 7 psl.
2014 11 18
Kaulai skaidrės
Kaulinys audinys. Kaulinis audinys (skersinis pjūvis). Kaulinis audinys plokštelinio kaulinio audinio skerspjūvis, žiūrint mikroskopu. Kaulų čiulpai kaulų čiulpų mikroskopinis vaizdas. Kaulo vidinė dalis. Kaulų pagrindinės funkcijos. Kaulų ligos. Kaip žmogus gali valdyti savo kūno kaulus.
Biologijos namų darbai, Namų darbas, 18 psl.
2012 04 15
Kiaušinis
Įvadas. Kiaušinio cheminė sudėtis. Kiaušinio komponentų sudėtis ir cheminės savybės. Kiaušinio baltymo cheminė sudėtis. Baltymų molekulinės struktūros. Spalvinės baltymų reakcijos. Kiaušinio trynio cheminė sudėtis. Kiaušinio komponentų galimi pokyčiai laikymo metu. Kiaušinio svarba. Moksliniai tyrimai. Išvados. Literatūra.
Chemijos referatai, Referatas, 17 psl.
2014 01 29
Žmogaus griaučiai skaidrės
Žmogaus griaučiai. Biologijos projektinis darbas. Kas yra griaučiai ? Griaučių funkcijos ir Kaulų sudėtis. Kas yra griaučiai? Griaučiai, skeletas – kūno struktūrinis pagrindas. Atlieka apsauginę funkciją. -Palaiko kūno formą. -Padeda kūnui judėti. -Gamina kraujo ląsteles. Neorganinės medžiagos prideda kaului tvirtumo. ...
Biologijos skaidrės, Skaidrės, 10 psl.
2014 10 22
Šokolado sudetis ir jo analizė
Šokoladas referatas. Įvadas. Šokolado cheminė sudėtis. Šokolado komponentų sudėtis ir cheminės savybės. Cheminės savybės. Baltymai. Riebalai (lipidai). Angliavandeniai. Mineralinės medžiagos. Vitaminai. Šokolado komponentų galimi pokyčiai laikymo metu. Šokolado svarba. Moksliniai tyrimai. Išvados. Literatūra.
Chemijos referatai, Referatas, 8 psl.
2013 10 16
Gyvųjų organizmų cheminė sudėtis konspektas
Gyvųjų organizmų cheminė sudėtis. Neorganinės medžiagos. Gyvųjų organizmų cheminė sudėtis. Cheminiai elementai. Vandens reikšmė organimui. Mikroelementai ląstelėje. Organinės medžiagos gyvuose organizmuose. Angliavandeniai. Baltymai. Lipidai. Nukleorūgštys.
Biologijos konspektai, Konspektas, 7 psl.
2017 10 20
Osteologija
Osteologija. Griaučiai, sceleton. Kaulo sandara. Kaulo cheminė sudėtis. Kaulų forma. Kaulų funkcijos. Kaulų reljefas. Kaukolė, cranium. Veidinės dalies kaulai. Viršutinis žandikaulis, maxilla. Apatinis žandikaulis, mandibula. Veidinės dalies kaulai. Smegeninės kaulai. Kaktikaulis, os frontale. Smilkinkaulis, os temporale. ...
Biologijos skaidrės, Skaidrės, 26 psl.
2014 02 21
Grybų sudėties, savybių kitimo ir vertės analizė
Grybų sudėties, savybių kitimo ir vertės analizė. Įvadas. Lietuvos miškuose auga daugiau kaip 6500 grybų rūšių. Grybų cheminė sudėtis. Tyrinėdami grybų cheminę. Vidutiškai 90 proc. Grybuose esančių medžiagų poveikis žmogaus organizmui. Grybų sudėtyje esantys. Turėdami nemažai žmogaus organizmui naudingų medžiagų. ...
Maisto technologijos skaidrės, Skaidrės, 9 psl.
2016 12 05
Judėjimas,griaučiai ir raumenys
Judėjimas. Griaučiai ir raumenys. Judėjimas. Raumeninis. Amebiškas. Virpamasis. Kaulai. Kaulų sudėtis. Kaulo sandara. Kaulinio audinio sandara. Kaulai saugo vidaus organus. Griaučiai-žmogaus kūno atrama. Žmogaus kaulų skirstymas. Griaučių funkcijos. Griaučiai. Kaulų storėjimo schema. Nepaslanki jungtis. Pusiau paslanki jungtis. ...
Biologijos skaidrės, Skaidrės, 34 psl.
2014 11 15
Nafta ir naftos cheminė sudėtis
Įvadas. Istorija. Tankis. Naftos sudėtis. Naftos cheminė sudėtis. Išvados. Literatūra.
Chemijos referatai, Referatas, 6 psl.
2014 05 04
Agurku cheminė sudėtis
Tūrinys. Įvadas. Agurkų cheminė sudėtis. Agurkų nauda žmogui. Augaliniai baltymai agurkuose. Augaliniai riebalai agurkuose. Angliavandeniai agurkuose. Gliukozė. Fruktozė. Mineralinės medžiagos agurkuose. Kalis. Fosforo. Magnis. Kalcis. Vitaminai agurkuose. Išvados. Literatūros sąrašas. Pav 1 agurkų cheminė sudėtis. Pav 2 l ...
Maisto technologijos referatai, Referatas, 16 psl.
2017 01 18
Ląstelės sandara ir cheminė sudėtis
Ląstelės sandara ir cheminė sudėtis. Ląstelė. Gyvūnų ląstelė. Plazminė membrana. Ląstelės branduolys. Chromosomos. Žmogaus chromosomų rinkinys (46). Branduolėlis. Citoplazma. Ribosomos. Šiurkštusis endoplazminis tinklas. Lygusis endoplazminis tinklas. Goldžio kompleksas. Mitochondrijos. Lizosomos. Centrosoma. Ląstelė – ...
Biologijos skaidrės, Skaidrės, 21 psl.
2017 11 10
Mėsos cheminės sudėties analizė
Įvadas. Mėsos cheminės savybės. Mėsos baltymai. Mėsos riebalai. Komponentų pokyčiai laikymo metu. Pakitimai mėsoje laikymo metu. Mėsos svarba. Išvados. Naudota literatūra.
Chemijos referatai, Referatas, 10 psl.
2012 05 27
Bananų sudėtis referatas
Išanalizuoti banano sudėtį, sudėties savybių kitimą ir vertę. Bananai kaip maistas. Vitaminai. Bananai – apsauga nuo ligų. Šaldyti bananai. Tyrimai. Bananų žievės gali padėti iš vandens pašalinti nuodinguosius metalus! Bananai nuteikia pozityviai. Išvados. Informacijos šaltiniai. Bananų nauda sveikatai :: neįtikėtini faktai ...
Chemijos referatai, Referatas, 10 psl.
2013 03 09
Sviestas ir margarinas
Įvadas. Sviesto savybės. Maistinė vertė ir cheminė sudėtis. Margarino maistinė vertė ir cheminė sudėtis. Išvados. Literatūra.
Chemijos referatai, Referatas, 7 psl.
2016 05 20
Žuvies cheminė analizė
Įvadas. Žuvies cheminė sudėtis. Vandens gyvūnų sudėtis, maistinė ir energinė vertė. Žuvies kokybinis ir kiekybinis vertinimas. Kokybinės analizės metodai. Mieralinės medžiagos. Išvados. Literatūros sąrašas. Priedai. Paklaidos.
Chemijos analizės, Analizė, 17 psl.
2016 12 12
Kavos sudėtis
Įvadas. Kavos cheminė sudėtis ir maistinė vertė. Kavos cheminė sudėtis. Kavos maistinė vertė. Angliavandenis – celiuliozė. Riebalai. Baltymai. Vanduo. Rugštys. Vartojamosios savybės. Prekinis kavos asortimentas. Kavos paruošimas. Skirstymas pagal požymius. Kokybė. Moksliniai tyrimai. Išvados. Informacijos šaltinių sąrašas. ...
Chemijos konspektai, Konspektas, 12 psl.
2016 04 09
Pieno cheminė sudėtis
Įvadas. Pieno cheminė sudėtis. Pieno cheminės sudėties analizė. Vitaminai. Mineralinės medžiagos. Pieno kiekybinio vertinimo metodai. Pieno kokybinis vertinimas. Išvados. Literatūra.
Chemijos savarankiški darbai, Savarankiškas darbas, 11 psl.
2014 04 14
Kaulų lūžiai pirmoji pagalba skaidrės
Kaulų lūžiai pirmoji pagalba. Kaulų lūžiai. Kaulų lūžiai gali būti. Kaulų lūžiai. Kaulų lūžimo linijų tipai. Kada reikėtų įtarti kaulų lūžį? Ką daryti ir kur kreiptis? Pirmoji pagalba. Klausimai. Informacijos šaltiniai.
Medicinos skaidrės, Skaidrės, 14 psl.
2015 11 30
Kefyro cheminė sudėtis, kitimo analizė
Įvadas. Kefyro cheminė sudėtis(skirtingo riebumo). Kefyro komponentai, jų maistinė vertė ir kitimas. Vanduo. Baltymai. Riebalai. Angliavandeniai. Mineralinės medžiagos ir vitaminai. Mokslinis tyrimas. Išvados. Anotacija. Literatūra.
Maisto technologijos savarankiški darbai, Savarankiškas darbas, 16 psl.
2017 04 19
Anatomijos konspektas
Anatomijos egzaminas pasiruošimas. Anatomijos mokslo apibrėžimas, jo skirstymas ir reikšmė. Anatomijos tyrimo metodai. Žmogaus kūno ašys ir plokštumos. Anatomijos terminai. Žmogaus sistematinė padėtis. Epiteliniai audiniai dengiamasis ir liaukų epitelis. Purus jungiamasis audinys, riebalinis audinys, retikulinis audinys, skaidulinis ...
Biologijos konspektai, Konspektas, 19 psl.
2014 09 10
Kiaušinio apibūdinimas
Įvadas. Darbo tikslas. Uždaviniai. Dėstymas. Kiaušinio sandara. Kiaušinio cheminė sudėtis. Vanduo (H2O). Kiaušinio komponentų sudėtis ir cheminės savybės. Kiaušinyje randami vitaminai. A. D. E. B. Pp. H. Kiaušinyje randamos mineralinės medžiagos. Natris. Magnis. Fosforas. Kalis. Kalcis. Geležis. Cinkas. Jodas. Kiaušinio ...
Maisto technologijos savarankiški darbai, Savarankiškas darbas, 21 psl.
2016 11 12
Aviena chemijos analizė
Įžanga. Maisto produkto chėminė sudėtis. Avienos cheminė sudėtis. Avienos kokybinis vertinimas. Avienos kiekibinis vertinimas. Gravimetrinė analizė. Permanganometrija. Vitaminai. Tiriamasis darbas. Išvada. Literatūros sarašas.
Chemijos analizės, Analizė, 13 psl.
2014 06 02