Pasaulio šalių gyventojų mityba


Pasaulio gyventoju mityba. Pasaulio gyventoju mityba skaidres. Vokietijos mitybos ypatumai. Prancūzų mitybos ypatumai. Italu mitybos ypatumai. Pasaulio šalių mityba. Foršmakas. Sveikos gyvensenos ypatumai italijoje. Sveikos gyvensenos ypatumai ispanija. Pasaulio maitinimosi ypatumai patiekalai.

Kulinarijos Špera. Anglų mitybos ypatumai. Arabų mitybos ypatumai. Armėnų mitybos ypatumai. Azarbaideniečių mitybos ypatumai. Bulgarų. Čekų. Danų mitybos ypatumai. Graikų. Ispanų mitybos ypatumai. Italų mitybos ypatumai. Indų mitybos ypatumai. Japonų. Kinų mitybos ypatumai. Lenkų mitybos ypatumai. Meksikiečių mitybos ypatumai. Norvegų mitybos ypatumai. Suomių mitybos ypatumai. Švedų mitybos ypatumai. Prancūzų mitybos ypatumai. Portugalų mitybos ypatumai. Rumunų. Vengrų mitybos ypatumai. Vokiečių mitybos ypatumai. Žydų mitybos ypatumai.


Nevalgo kiaulienos, plėšrūnų, bei paukščių giesmininkų maisto. Paukštienos, vištienos, žąsienos, jautienos riebalai ir aliejus Būdingas užkandis – foršmakas. Jis patiekiamas kaip pagrindinis ir kaip užkandis. Tai patiekalas iš kapotos silkės. ypač mėgstamos įdarytos žuvys. Iš sriubų - jautienos, paukštienos sultiniai. Karštieji patiekalai ruošiami iš naturalios ir maltos mėsos, ypač mėgsta saldžiarūgščius mėsos patiekalus. Mėgsta įv. troškinius su morkomis ir svogūnais. Koldūnai – su virtos mėsos įdarų verda sultinyje. Labai populiarus patiekalas – cimesas – troškintos morkos. Troškintos bulvės su džiovintais vaisiais. Prieskonių vartoja nedaug, maistas švelnaus skonio. Prieskoniai: krienai, krapai, pipirai, gvazdikėliai, cinamonas, imbieras. Konditerijos gaminiai – įv. iš trapios tešlos, macai – duona iš miltų, vandens ir druskos. Pagrindiniai siluminio paruošimo būdai: virimas, troškinimas, šutinimas. Pirmiausiai valgo: užkandžius, karštą patiekalą ir sultinį. Čoltas – riebi jautiena ar aviena troškinama su morkomis ir svogūnais, pabaigoje dedame bulves, prieskonius. Dedam džiovintas slyvas, razinas, cukrų. Mėgsta įdarytus baklažanus. Mėgsta žuvį , balandėlius su žuvim.

  • Kulinarija Šperos
  • 2012 m.
  • 5 puslapiai (5067 žodžiai)
  • Kulinarijos šperos
  • Microsoft Word 44 KB
  • Pasaulio šalių gyventojų mityba
    10 - 1 balsai (-ų)
Pasaulio šalių gyventojų mityba. (2012 m. Spalio 01 d.). http://www.mokslobaze.lt/pasaulio-saliu-gyventoju-mityba.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 08 d. 00:30