Pasaulio virtuvė


Pasaulio virtuves referatas. Skaidres pasaulio virtuves. Populiariausios pasaulio virtuves.

Kulinarijos skaidrės. Pasaulio virtuvė. Virtuvė (arba kulinarinė tradicija). Tampa svarbia kultūros ir tapatybės dalimi. Skirtumai. Įvairovė susiformavo dėl kelių priežasčių. Skyrėsi ir gaminimo prietaisai. Skyrėsi ir mitybos poreikiai. Skirtingos kultūrinės - religinės sąlygos. Pasaulio virtuves gali apibūdinti keletas svarbiausių kriterijų. Produktai. Žmonės turi gauti gana vienodas maisto medžiagas. Angliavandenių ir ląstelienos šaltiniai. Baltymų šaltiniai. Mėsa. Žuvis. Pieno produktai. Vabzdžiai. Ankštiniai. Riešutai. Riebalų šaltiniai. Vitaminų ir mineralinių medžiagų šaltiniai. Prieskoniai. Apdorojimas. Kepimas ant ugnies ar pelenuose. Etiketas. Patiekalai. Skirtingos pasaulio virtuvės skirtingai klasifikuoja patiekalus. Vakarų virtuvėse. Pagrindinės pasaulio virtuvės. Kinų (kiniečių). Italų (itališka). Prancūzų (prancūziška). Japonų (japoniška). Indų (indiška). Meksikos (meksikiečių). Maroko (marokietiška). Armėnų (armėniška).

Pasaulio virtuvė. (2013 m. Kovo 03 d.). http://www.mokslobaze.lt/pasaulio-virtuve.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 10 d. 16:54