Pasukų produktų gamybos technologija ir parametrai


Maisto technologijos referatas.

Įvadas. Pasukos. Pasukų rodikliai. Geriamųjų pasukų gamybos technologija. Išvados. Naudotos literatūros sąrašas.


Pasukos – tai mažo riebumo pieno produktas, kuris yra gaunamas sviesto gamybos metu ir yra į pašalinis šio proceso rezultatas. Pasukose yra daug biologiškai aktyvių komponentų, mažai kalorijų ir mažas riebalų kiekis.

Pasukos yra naudojamos maistui kaip atskiras produktas, bet taip pat labai dažnai jos yra naudojamas kepimui, ar kaip žaliava gaminant pieno produktus. Be to, pasukos yra naudojamos gyvūnų pašaruose kaip pigesnė alternatyva šviežiam pienui.

Fermentuoti gėrimai iš pasukų pasižymi ryškiu skoniu - kaip rūgštaus pieno, klampumu, nuoseklumu ir vienoda balta spalva.

Taip pat galima rasti prailginto galiojimo pasukų su cukrumi ar be jo. Tirštos pasukos pasižymi trejopai padidintu baltymų koncentracija, lyginant su šviežiomis pasukomis, todėl tai yra vertingas baltymų šaltinis. Jei lygintume tirštas pasukas ir kondensuotą pieną, tai svarbiausias skirtumas būtų tas, jog tirštos pasukos turi daug mažiau riebalų, o jie žymiai sumažina produkto kaloringumą.

Sausos pasukos yra plačiai naudojamos maisto ruošimui ir maisto perdirbimui. Paprastai jos nėra lengvai prieinamos mažmeninės prekybos parduotuvėse. Išimtis yra sausas desertas, kuris yra kaip mišinys tirštų pasukų su uogų sulčių, džiovintų naudojant specialią technologiją. Produktas yra panašus į saldainius ir paruoštas naudojimui.

  • Maisto technologija Referatai
  • 2017 m.
  • Lietuvių
  • Dovilė
  • 12 puslapių (1110 žodžių)
  • Kolegija
  • Maisto technologijos referatai
  • Microsoft Word 37 KB
  • Pasukų produktų gamybos technologija ir parametrai
    10 - 3 balsai (-ų)
Pasukų produktų gamybos technologija ir parametrai. (2017 m. Birželio 01 d.). http://www.mokslobaze.lt/pasuku-produktu-gamybos-technologija-ir-parametrai.html Peržiūrėta 2017 m. Gruodžio 11 d. 09:47