Patiekalo gaminimo schema ir rvasvt pritaikymas


Technologines schemos maisto. Kultivatoriaus gaminimo schema. Patiekalu gamybos schema.

Maisto technologijos savarankiškas darbas. Įvadas. Technologijos schema. Patiekalo gamybos ir apipavidalinimo aprašymas. Rvasvt. Žaliavų ir produktų priėmimo bei laikymo temperatūros ir sąlygos. Išvados.


Migdolai nuplaunami, nusausinami, pjaustomi plonomis drožlėmis ir trumpai apie 2 – 5 minutes pakaitinama orkaitėje 180 ºC temperatūroje.

Sumaišomi truputį atitirpinti ledai, sutrupintas mėlynasis pelėsinis sūris ir migdolų drožlės.

Mišinys dedamas į šaldiklį ir laikomas iki pateikimo.

Obuoliai nuplaunami, nulupami, išpjaunamos šerdys ir supjaustoma skiltelėmis.

Keptuvėje ištirpinamas sviestas, apie 5 minutes pakepinamos obuolių skiltelės. Supilamas klevų sirupas, neaukštoje temperatūroje pakaitinama dar 5 minutes. Nukeliama nuo ugnies.

Iš mėlynųjų pelėsių sūrio, ledų ir migdolų drožlių mišinio suformuojami rutuliukai.

Mėlynųjų pelėsių sūrio ir migdolų ledų apipavidalinimo aprašymas

Desertas patiekiamas apvalioje desertų lėkštėje.

Maisto produktus transportuojant netinkamomis sąlygomis jie gali būti užteršti dulkėmis, purvu, cheminiais preparatais, valymo medžiagomis, pašaliniais fizikiniais objektais, žemėmis.

Kiekvieną kartą priimant, matuojama aplinkos, kurioje buvo gabenami maisto produktai, temperatūra. Jei gabenamų maisto produktų aplinkos temperatūra kelia įtarimų, išmatuojama temperatūra tarp produktų. Žurnalas, pažymint, neatitikimus, pildomas tik tuo atveju, kai pažeista pakuotė, pasibaigęs tinkamumo vartoti terminas, netinkama transportavimo temperatūra ir kt.

Jeigu produktų negalima grąžinti tiekėjui, pašalinkite (utilizuokite) juos arba pažymėti aiškiu užrašu, pvz., NENAUDOTI ir po to pašalinkite iš įmonės.

Greitai gendantys maisto produktai laikomi šaldytuvuose, šaldikliuose arba vėsiuose sandėliuose. Maisto produktai įmonėje turi būti laikomi gamintojo nurodytomis sąlygomis, palaikant ne aukštesnę negu nurodyta gamintojo temperatūrą. Ne rečiau kaip kartą per dieną šaldytuvo, šaldiklio ar šalto sandėlio temperatūra registruojama žurnale.

Esant netinkamai temperatūrai maisto produktus perkelkite į kitą šaldytuvą, o sušaldytus produktus – į kitą šaldiklį. Jeigu to padaryti neįmanoma, reikia kontroliuoti produktų vidaus temperatūrą ir kuo greičiau panaudoti gamyboje.

Jei greitai gendantys maisto produktai buvo laikomi nuo +6 C iki +68C ilgiau nei 2 valandas, ir tai gali turėti įtakos produktų kokybei bei saugai, įvertinę riziką, produktus apdorokite šiluma arba utilizuokite.

Patiekalo gaminimo schema ir rvasvt pritaikymas. (2015 m. Gegužės 04 d.). http://www.mokslobaze.lt/patiekalo-gaminimo-schema-ir-rvasvt-pritaikymas.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 11 d. 08:09