Personalo higienos priežiūra


Maisto technologijos kursinis darbas. Taikymo sritis. Paaiškinimai ir santrumpos. Personalo higienos priežiūros aprašymas. Bendroji personalo higienos priežiūra. Personalo sveikatos tikrinimas. Personalo privalomųjų higienos žinių tikrinimas. Įmonės sviečių bei darbuotojų higienos priežiūra Migracijos kontrolė. Darbuotojų apmokymų priežiūra. Programos kontrolė. Asmens medicininių knygelių ir sveikatos žinių atestavimo pažymėjimų registravimo žurnalas. Priedas Nr. Darbotojų sveikatos registracijos žurnalas metai. Reikalavimai darbo drabužiams. Rankų plovimo instrukcija. Darbuotojų apmokymo žurnalas. Data Apmokymo tema Apmokiusio asmens pavardė , parašas. Klausytojų skaičius , pavardės.


Šios procedūros tikslas – aprašyti įmonės konditerijos padalinyje vykstančius technologinius procesus, technologinių parametrų vertes ir produkto atsekamumo etapus. Taip pat skirta veiksmų vykdomų gaminant produkciją tarpusavio santykiams, bei asmenų dalyvaujančių procese tarpusavio ryšiams apibrėžti, bei reglamentuoti.

Europos Parlamento ir Tarybos direktyva (EEB) Nr. 92/59 dėl bendros produktų saugos;

Europos Parlamento ir Tarybos direktyva (EB) Nr. 94/35 dėl maisto produktuose naudojamų saldiklių;

Žaliava- prekė gaunama tiesiogiai iš gamintojo ir yra skirta maisto produktams ar jų sudedamosioms dalims gaminti, tačiau nėra skirta galutiniam vartotojui. Priimama ir saugojama įmonės sandėlyje. Gali būti parduodama jos papildomai neperdirbant;

Galutinis produktas- prekė, pagaminta iš įmonės disponuojamų žaliavų arba panaudojant įmonės disponuojamas žaliavas ir gali būti skirta galutiniam vartotojui. Priimama ir saugojama įmonės sandėlyje;

Tiekėjas- juridinis asmuo tiekiantis įmonei žaliavas ar galutinius produktus. Gali pats pristatyti (arba nepristatyti) prekes (-ių) į įmonę savo transportu;

Klientas- juridinis asmuo perkantis iš įmonės žaliavas ar galutinius produktus. Gali pats pasiimti prekes atsiųsdamas savo / vežėjo transportą į įmonę arba jam prekės gali būti pristatomos įmonės transportu;

Subrangovas- juridinis asmuo vykdantis įmonės užsakymus galutiniam produktui gaminti iš įmonės disponuojamų žaliavų arba panaudojant įmonės disponuojamas žaliavas. Gali pats pristatyti (arba nepristatyti) galutinio produktą (-o) į įmonę savo transportu;

Vežėjas- juridinis asmuo teikiantis įmonei logistikos ir prekių transportavimo paslaugas;

Vykdytojas-darbuotojas, paskirtas vadovybės užtikrinti procedūros įgyvendinimą, palaikymą, arba ne įmonės darbuotojas susijęs su procedūros vykdymu;

Daugkartinė tara- plastikiniai kibirai (10 l), plastikinės statinės (50 l), plastikiniai konteineriai (1000 l) skirti laikyti ir transportuoti skystoms žaliavoms ar skystiems galutiniams produktams;

Valymas- nešvarumų šalinimas nuo išorinių, bei vidinių taros paviršių naudojant valymo priemones (šepečiai, šluostės);

Plovimas- šlapias nešvarumų šalinimo būdas nuo išorinių, bei vidinių taros paviršių naudojant valymo priemones (šepečiai, šluostės, aukšto slėgio įrenginiai) ir valymo medžiagas (plovikliai, cheminių medžiagų tirpalai);

Personalo higienos priežiūra. (2015 m. Rugsėjo 26 d.). http://www.mokslobaze.lt/personalo-higienos-prieziura.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 04 d. 08:16