Personalo organizavimas


Vadybos referatas. Įvadas. Organizacijos veiklos sritis. Personalo struktūros analizė. Pretendentų paieškos būdai. Atrankos organizavimas. Adaptacijos problemų sprendimas. Darbuotojų motyvavimas. Personalo vertinimo sistema. Kvalifikacijos kėlimo analizė. Išvados ir pasiūlymai. Informacijos šaltinių sąrašas.


Pasirinkta įmonė „X“, kurios pagrindu bus atliktas personalo valdymo įvertinimas.

Darbo tikslas - pateikti pagrindinius personalo valdymo aspektus, akcentuojant veiksmingą vadovavimo priemonių sistemą, kitas personalo valdymo problemas.

Įmonės „X“ veiklos kryptis – maisto gaminimas ir pardavimas restorane. Siekdami išlaikyti ir stiprinti užimamas pozicijas šalies rinkoje, pilnai patenkinti vartotojų poreikius ir pateisinti jų lūkesčius, įmonės specialistai eksperimentuoja, planuoja naujus gaminius. Rinkoje “X” įmonė konkuruoja greitai ir sveikai gaminamo maisto kokybe, idėjos orginalumu ir patrauklia aplinka. Restorane siūlomas sveikas maistas pagaminamas išties labai greitai, tai atspindi šiuolaikinio gyvenimo stilių – greitą tempą ir norą maitintis sveikai. Turėdama profesionalius ir patyrusius darbuotojus, gerą reputaciją, modernią gamybinę bazę, palaikydama itin gerus santykius su tiekėjais bei gamintojais, įmonė „X“ sėkmingai veikia ir plečiasi Lietuvos rinkoje. Kol kas veikla vykdoma tik mūsų šalyje, tačiau ateityje ketinama plėsti restoranų tinklą. Šiuo metu įmonė turi keturis restoranus ir juose dirba 39 darbuotojai.

Aukščiausiojo lygio vadovo poziciją užima direktorius. Vidutinio lygio vadovai yra trys restoranų padalinių direktoriai ir gamybos vadovas. Į specialistų grupę įeina tokios pareigybės: reklamos vadybininkas, personalo vadybininkas, biuro administratorė, vyr. buhalterė, buhalterė. Apyvartų augimas ir restoranų tinklo plėtimasis lemia nuolatinį darbininkų skaičiaus didėjimą

Pagal lentelę matome, kad aukščiausiojo lygio vadovų grupėje magistro išsilavinimą turi 100 proc. šios grupės darbuotojų. Vidutinio lygio vadovų grupėje, magistro ir bakalauro išsilavinimus turi po 50 proc. darbuotojų. Specialistų grupėje 20 proc. sudaro darbuotojai įgiję aukštąjį universitetinį išsilavinimą, ir 80 proc. turi aukštąjį neuniversitetinį išsilavinimą. Darbuotojai, sudaro 17 proc., kurie įgiję aukštąjį neuniversitetinį išsilavinimą ir 83 proc. įgyję vidurinį išsilavinimą.

Parinkti paieškos šaltiniaiPersonalas parenkamas išorinių šaltinių pagalba:• per skelbimus spaudoje;• per įdarbinimo agentūras;• per internetines svetaines;Reikalaujamų dokumentų sąrašas:• Gyvenimo aprašymas.• Motyvacinis laiškas.• Mokslo baigimo pažymėjimas.• Socialinio draudimo pažymėjimas.• Fotonuotraukos.• Sveikatos pažymėjimai.• Rekomendacijos.

Telefonas pasiteiravimui: +370 47 123456

2. Šiuos testus naudoja į aukštesnes pareigybes pretenduojantiems kandidatams atrinkti (administratorėms, padalinių direktoriams, buhalterėms ir pan.) :

supažindinimą su nauja darbo vieta, darboviete ir žmonėmis, su kuriais bus dirbama, pateikimą bendros informacijos apie kasdienę darbo tvarką;

įmonės darbo taisyklių pristatymą;

naujo darbuotojo stebėjimą ir vėliau to aptarimą su juo pačiu, kad adaptacija būtų efektingesnė.

Šiame etape labai svarbus įsidarbinusiojo darbuotojo kuratoriaus, kurio uždavinys – supažindinti darbuotoją su darbovietės ideologija, konkrečiomis darbo sąlygomis, kultūra, motyvavimu ir pan., vaidmuo. Taip pat labai svarbus yra pokalbis su vadovu po kurio laiko, įmonėje „X“ jis vykdomas po maždaug mėnesio darbo ir po bandomojo laikotarpio (bandomojo laikotarpio trukmė skiriasi, priklausomai nuo pareigų). Pokalbis padeda darbuotojui jaustis svarbesniu įmonėje ir taip pat, per šį pokalbį aptariami iškilę nesklandumai adaptacijos laikotarpiu, randami sprendimai.

  • Vadyba Referatai
  • 2015 m.
  • Lietuvių
  • 14 puslapių (2499 žodžiai)
  • Universitetas
  • Vadybos referatai
  • Microsoft Word 42 KB
  • Personalo organizavimas
    10 - 5 balsai (-ų)
Personalo organizavimas . (2015 m. Gegužės 09 d.). http://www.mokslobaze.lt/personalo-organizavimas.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 04 d. 01:50