Pienas skaidrės


Skaidres apie pieno produktus. Skaidres apie piena ir pieno produktus. Skaidres apie piena. Rokiškio sūrio skaidrės. Pieno produktu verslo planas. Sudėtis pieno. Pieno skaidres. Skaidres apie pieno rugstis. Darbai apie piena. Referatai apie pieno gaminius.

Chemijos skaidrės. Maisto produkto cheminė sudėtis. Maisto produkto komponentų cheminės savybės. Angliavandeniai – pieno cukrus (laktozė). Riebalai. Riebalų cheminės savybės. Literatūros sąrašas.


Piene yra visų žmogaus oraganizmui reikalingų medžiagų: riebalų, baltymų, pieno cukraus, mineralinių druskų, vitaminų, fermentų, vandens.

Pagrindines pieno medžiagas – baltymus, riebalus, angliavandenius (pieno cukrų – laktozę) žmogaus organizmas lengvai pasisavina. Veikiami virškinimo sulčių, pieno baltymai, riebalai ir anliavandeniai suskaldomi į paprastesnius junginius, kurie patenka į kraują.

Pieno sudėtis yra nepastovi. Ji priklauso nuo gyvulio veislės,laktacijos periodo, laikymo sąlygų,pašaro,metų laiko bei kitų veiksnių.

Baltyminės medžiagos sudideda iš cheminių junginių, vadinamų aminorūgštimis. Pieno baltymai labai vertingi, nes juose yra visos amonorūgštys, kurios būtinos žmogaus organizmo baltymams susidaryti ir kurias būtina gauti su maistu. Tokių rūgščių yra 10 ir jos visos yra pieno baltymuose.

Pienas skaidrės. (2012 m. Gegužės 11 d.). http://www.mokslobaze.lt/pienas-skaidres.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 03 d. 06:42