Pieno analizė


Technologijų kursinis darbas. Įvadas. Pieno cheminė sudėtis. Pieno komponentų sudėties ir cheminių savybių analizė. Vanduo. Riebalai. Baltymai. Angliavandeniai. Mineralinės medžiagos. Vitaminai. Fermentai. Įmunitetą stiprinančio medžiagos. Dujos ir organinės rūgštys. Kitos pieno sudėtinės dalys. Moksliniai tyrimai. Pieno asortimentas. Pakavimas, ženklinimas, laikymas. Pieno pokyčiai laikymo metu. Fizikinės ir cheminės savybės. Išvados. Literatūros sąrašas.


Pieno kvapui ir skoniui įtakos daro karvių sveikata, fiziologinė būklė, pašarai, bei zoohigieninių reikalvimų nesilaikymas. Pieno skonis ir kvapas pakinta, kai į jį patenka ir pradeda daugintis įvairios bakterijos.

Atlikus daugybę mosklo tyrimų paaiškėjo, kad pienas naudingas ne tik kaulams, bet ir raumenims; piene yra itin palankus aminorūgščių santykis; kad pieno baltymas albuminas aktyvina organizmo medžiagų apykaitą ir taip padeda kontroliuoti svorį; pieno baltymai padeda sumažinti aukštą kraujo spaudimą ir kiti aspektai.

Pieno analizė. (2013 m. Birželio 10 d.). http://www.mokslobaze.lt/pieno-analize.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 11 d. 14:02