Pieno kokybės rodikliai ir juos įtakojantys faktoriai


Žemės ūkio referatas. Įvadas. Pieno kokybės rodikliai. Somatinių ląstelių skaičius. Bendras bakterinis užterštumas. Inhibitorinės medžiagos. Pieno užšalimo temperatūra. Pirminiai pieno kokybės rodikliai. Pieno kokybės rodiklių tyrimai. Išvados. Literatūros sąrašas.


1.Pieno kokybę lemia keturi pagrindiniai rodikliai – somatinių ląstelių skaičius, bendras bakterinis užterštumas, inhibitorinės medžiagos ir pieno užšalimo temperatūra;

2.Somatinių ląstelių skaičiaus padidėjimas piene yra slaptojo mastito požymis;

3.Jeigu bakterijų skaičius piene viršija normą, suprastėja pieno kokybė, sumažėja jo panaudojimo galimybės;

4.Jeigu piene yra inhibitorinių medžiagų, pienas netinkamas vartojimui;

5.Pieno kokybę taip pat lemia ir pirminiai pieno kokybės rodikliai – spalva, konsistencija, kvapas. 

  • Žemės ūkis Referatai
  • 2014 m.
  • 11 puslapių (1684 žodžiai)
  • Žemės ūkio referatai
  • Microsoft Word 33 KB
  • Pieno kokybės rodikliai ir juos įtakojantys faktoriai
    10 - 2 balsai (-ų)
Pieno kokybės rodikliai ir juos įtakojantys faktoriai. (2014 m. Balandžio 07 d.). http://www.mokslobaze.lt/pieno-kokybes-rodikliai-ir-juos-itakojantys-faktoriai.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 08 d. 02:17