Pieno produktai pristatymas (2)


Maisto technologijos skaidrės.

Pieno produktai. Pienas. Pienas ir pieno produktai vartojami nuo civilizacijos aušros. Dažniausiai vartojami pieno produktai. Varškė Sūris Sviestas Jogurtas Kefyras Grietinė Grietinėlė Rūgpienis. Jogurtas.  Rauginto pieno produktas, kuris susidaro bakterijoms fermentuojant pieną. Varškė. Daug baltymų turintis rūgštus pieno produktas, gaminamas iš rūgusio pieno, atskyrus dalį išrūgų. Grietinėlė. Tai ypač riebus. Sūris. Iš karvių, ožkų bei avių pieno varškės  gaminamas maisto produktas. Rūgpienis – tai rūgštoko arba saldžiarūgščio skonio. Mineralinės medžiagos. Piene – beveik visi žmogui reikalingi vitaminai ir mineralinės medžiagos.


Varškė Sūris Sviestas Jogurtas Kefyras Grietinė Grietinėlė Rūgpienis.

 Rauginto pieno produktas, kuris susidaro bakterijoms fermentuojant pieną. Kaip pačiam pasigaminti jogurto: Tiesiog pakaitinus, po to atvėsinus 1l pieno supilame pakelį jogurto. Po kelių dienų gausime visą litrą naminio jogurto. Tai vyksta dėl to, kad gerosios jogurto bakterijos užraugia pieną.

Tai ypač riebus pieno produktas. Jis išgaunamas nugriebiant nuo pieno viršaus kiek tirštos konsistencijos skystį. Plakta grietinėlė yra dar tirštesnė, dažniausiai naudojama konditerijoje kaip kremas.

Pieno produktai pristatymas (2). (2017 m. Rugsėjo 06 d.). http://www.mokslobaze.lt/pieno-produktai-pristatymas-2.html Peržiūrėta 2017 m. Gruodžio 13 d. 03:33