Pieno produktai


Chemijos referatas. Plataus vartojimo pieno produktai. Geriamasis pienas. Termiškai apdorotas geriamasis pienas klasifikuojamas. Nenugriebtas pienas. Pusriebis pienas. Nugriebtas pienas. Sviestas. Rauginti pieno gėrimai. Kefyras. Rūgpienis. Pasukos. Grietinė. Grietinėlė. Jogurtas. Varškė ir lietuviški varškės sūriai. Lietuvoje gaminami šių rūšių lietuviški varškės sūriai. Fermentiniai sūriai. Klasifikavimas. Lydytas sūris. Valgomieji ledai. Literatūra.


Sviesto gaminiai dažnai praturtinti skonio ir kvapo priedais: žalumynais (susmulkintais krapų, petražolių, porų, salierų lapais, svogūnų laiškais), valgomąja druska, džiovintais česnakais, svogūnais, kalendra, petražolėmis, kakavos milteliais ir kitais leidžiamais vartoti maisto priedais.

Šiai pieno produktų grupei priskiriami ir du Lietuvoje gaminami rauginti pieno produktai: jogurtas ir grietinė. Lietuvoje jogurtas gaminamas įvairaus riebumo natūralus ir su priedais ( abrikosais, karamele, selenu, vitaminais ir kt.). Lietuvoje grietinė gaminama įvairaus riebumo natūrali ir su augaliniais aliejais ( Lankų, Vasara ir kt.)

Grietinėlė "Margė", plakimui, 35 %, kaitinta ultra aukštoje temperatūroje. ...

Lietuvoje varškė gaminama natūrali ir su priedais (morkų sirupu, vaisiais ir uogomis, kitais prieskonias).

Lietuvoje sūriai gaminami su kmynais ar kitais maistiniais priedais arba be jų, taip pat su druska arba be druskos.

Lietuvoje dar gaminami šie varškės sūriai: džiovintas varškės sūris, lietuviškas naminis, „Sodžius“, „Kaimiškas“, Nevežio, Poviliuko, desertinis, „Karvutė“, Paviržupės, „Šventinis“ ir kt.

-Gabaliniai lydyti sūriai („Olimpinis“ 45% riebumo, “Olandiškas” 40% riebumo, ”Aštrusis” %riebumo, Rambyro 30% riebumo, Šatrijos 20%, su kalendra 20%, su česnaku 30 % riebumo ir kt.);

-Dešriniai lydyti sūriai 9rūkytas 20,30ir40 % riebumo, rūkytas su kmynais 30,30,ir 40 % riebumo, rūkytas sūris su kalendra ir raudonaisiasi pipirais 20 ir 40 % riebumoir kt.);

-Pastiniai lydyti sūriai („Dobilas“ 55% riebumo, “Čipolinas” 45% riebumo, Šiaulių 60 % riebumo, „Mildutė“ 50% riebumo, „Ruta“, 50% riebumo, su gelsve 50% riebumo, su kalendra 50% riebumo ir kt.);

Saldieji lydyti sūriai („Šokoladinis“ 30% , „voveraitė“ 30% riebumo, „Birutė“ 30% riebumo ir kt.);

Delikatesiniai lydyti sūriai (su kumpiu 20,30,40 ir45 % riebuno, su šanpinjonais 40, 50 ir 60 % riebumo,”Neptunas” 50% riebumo, su graikiškais riešutais 2 % riebumo, su krabais 50% riebumo ir kt.);

Lietuvoje gaminami lydytų sūrių produktai; „Žiogelis“, Aukštaičių (be priedų, su pomidorų padažu, lašiša, žaluminais, kumpiu) ir kt.

koncentruotos ledų mišinys- skirtas koncentruotas produktas, kuris, praėjus nurodytą vandens kiekį, atitiktų a) punkte apibūdintą produktą;

Aloyzas Gudonis Pieno ir pieno produktų espertizė“ Kaunas * TECHNOLOGIJA*2002

  • Chemija Referatai
  • 2014 m.
  • 13 puslapių (3435 žodžiai)
  • Chemijos referatai
  • Microsoft Word 116 KB
  • Pieno produktai
    10 - 3 balsai (-ų)
Pieno produktai. (2014 m. Balandžio 07 d.). http://www.mokslobaze.lt/pieno-produktai.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 07 d. 16:37