Pieno tarša


Maisto technologijos referatas. Įvadas. Žalias karvių pienas. Užterštumas bakterijomis. Somatinių ląstelių skaičius. Pieno užšalimo temperatūra. Pieno pristatymo – priėmino organizavimas ir tvarka. Kokybiško pieno gavimo sąlygos. Sanitarinė pieno indų ir melžimo aparatų prižiūra. Maisto produktų tarša technologiniais pagrindais. Pakuotė. Kaip apsisaugoti? Kada pienas nesuperkamas? Inhibitoriai. Kaip teisingai plauti pieno melžimo įrangą? Priemonės pieno kokybės kontrolei stiprinti. Pieno priėmimas ir pirminis jo apdorojimas. Geriamojo pieno gamybos technologija. Pieno produktų laikymas ir realizavimas. Išvados. Literatūra.


Esama keletas priežasčių, kodėl piene negali būti jokių antibiotikų nuosėdų bei sulfanilamidinių junginių:

1. Panašios sudėties vaistinės medžiagos gali sukelti sveikatos negalavimų žmonėms. Pavyzdžiui, pienas, kuriame yra nors ir itin nedidelis penicilino kiekis, gali sukelti alerginę reakciją.

2. Mažos draudžiamų medžiagų, tokių kaip antibiotikai, koncentracijos labai apsunkins pieno apdirbimą siekiant iš jo gauti sūrį ar jogurtą.

3. Pienas yra gerai žinomas kaip sveikas ir grynas maistas – jis privalo išlaikyti savo gerą vardą.

Darbo tikslas: Išanalizuoti pieno taršą susijusią su perdirbimo technologijomis.

Darbo uždaviniai:

•Išsiaiškinti kas yra žalias karvių pienas.

•Išnagrinėti pieno pristatymo – priėmino organizavimą ir tvarką.

•Susipažinti su produktų taršos technologiniais pagrindais ir išmokti apsisaugoti nuo jų.

•Pateikti pieno priėmimą ir jo apdorojimo principus.

Pieno tarša. (2014 m. Lapkričio 01 d.). http://www.mokslobaze.lt/pieno-tarsa.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 05 d. 14:43