Pieno traukinimas


Biologijos aprašymas. Pieno traukinimas. Dalis. Pieno traukinimas. Dalis. Jogurto ir varškės gamyba.


Įdėjome mėgintuvėlius į 37oC termostatą 20 min. Kas 5 minutes žiūrėjome ar pienas nebuvo sutrauktas.

Po 20 minučių padėjome mėgintuvėlius kambario temperatūroje. Kas 15 minučių stebėjome kada susidarys pakitusio kazeino agregatai mėgintuvėliuose. Iki laboratorinių darbų pabaigos pienas nebuvo sutrauktas, tai parsinešėme namo ir stebėjome kada pakis.

Išvados: Atlikus laboratorinį darbą stebėjome, kada pakito kazeino agregatai mėgintuvėliuose. Nustatėme, kad greičiausia pienas sutraukė mėgintuvėlyje, kuriame buvo fermento chimozino, nes šis fermentas skatina greitesnį pieno sutraukimą ir yra plačiai naudojamas sūrio gamyboje, sekantis pienas susitraukė, kuriame buvo rūgpienis, toliau su pasukomis. Mėgintuvėlis su grietine surūgo 4. Vėliausiai susitraukė mėgintuvėlis, kuriame buvo vien tik pienas, kaip neigiama kontrolė. Palyginus savo rezultatus su kolegų, jie buvo panašūs, nes visi bandymą atlikome su vienodomis medžiagomis bei panašiomis sąlygomis.

Į kaitinimui tinkamą indą įpylėme 30 ml pieno ir kaitinome pieną, kol beveik užvirė.

  • Biologija Aprašymai
  • 2015 m.
  • 4 puslapiai (613 žodžių)
  • Universitetas
  • Biologijos aprašymai
  • Microsoft Word 31 KB
  • Pieno traukinimas
    10 - 5 balsai (-ų)
Pieno traukinimas. (2015 m. Kovo 31 d.). http://www.mokslobaze.lt/pieno-traukinimas.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 03 d. 19:48