Pietų stalo serviravimas


Technologijų skaidrės. Pietų stalo serviravimas. Iš ko turi būti sudarytas pietų meniu Kaip serviruojamas pietų stalas Stalo įrankiai Šaltiniai. Iš ko susidaro pietų meniu. Pietų meniu paprastai sudaro trys arba keturi patiekalai. Sriuba Karštas patiekalas Desertas. Sriubą galima patiekti išpilstytą į lėkštes kiekvienam asmeniui atskirai arba bendroje sriubos vazoje. Kairėje pagrindinės lėkštės pusėje dedama duonos lėkštė. Dešinėje pagrindinės lėkštės pusėje ašmenimis į lėkštę dedamas peilis. Įrankiai. Didieji įrankiai –. Įrankiai žuvies užkandžiams, dar vadinami mažieji žuvies įrankiai. Desertinis šaukštelis ledams yra apvalus. Pagrindiniai įrankiai Įrankiai žuviai Desertinė šakutė. Wikipedia. org Delfi. lt Knyga “Stalo serviravimas,elgesys prie stalo”.


Kairėje pagrindinės lėkštės pusėje dedama duonos lėkštė. Šios lėkštės paskirtis – sriubos priedams (skrebučiams, profitroliams, virtoms bulvėms) ar sultinio priedams (lietiniams, bandelėms duonai) patiekti.

Dešinėje pagrindinės lėkštės pusėje ašmenimis į lėkštę dedamas peilis, po jo šaukštas. Kairėje lėkštės pusėje danteliais į viršų dedama šakutė. Stiklinaitė sultims ar kitam gėriui statoma už peilio. Už lėkštės, rankenėle į dešinę, dedamas arbatos šaukštelis arba deserto šakutė saldžiajam patiekalui valgyti. Deserto lėkštelė po pietų priešais valgantįjį padedama netgi tuo atveju, jei bus valgomi tik sausainiai.

Pietų stalo serviravimas. (2015 m. Vasario 22 d.). http://www.mokslobaze.lt/pietu-stalo-serviravimas.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 05 d. 14:33