Pievų paukščiai


Biologijos skaidrės. Pievų paukščiai. Pievų paukščiai. Minta gyvūniniu maistu – įvairiais vabzdžiais. Minta smulkiais bestuburiais. Iš Lietuvos traukti pradeda jau vidurvasarį. Maitinasi beveik vien. Arealo vakaruose paplitęs nuo Jutlandijos. Griežlė lesa bestuburius gyvūnus vabzdžius. Pilkosios gervės žiemoja Afrikoje, Artimuosiuose Rytuose, Indijoje, Kinijos pietryčiuose. Pilkosios gervės žiemoja. Krankliai minta gyvūninės kilmės maistu dvėseliena. Kėkštai minta įvairiu.

Pievų paukščiai. (2015 m. Sausio 31 d.). http://www.mokslobaze.lt/pievu-pauksciai.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 09 d. 03:56