Pobūvio organizavimas


Vaisiu organizavimas. Pobūvių organizavimas referatas. Valentino diena referatas. Pobuvio planas. Pobūvių organizavimo taisyklės. Pobuviu aptarnavimas referatas. Vaikiu vaisiu stalas referatas. Pobūvių aptarnavimo organizavimas. Pobuviu organizavimas. Pobuvio meniu.

Kulinarijos referatas. Maisto ruošimas ir aptarnavimas. Pobūvio organizavimas. Švento valentino diena. Įvadas. Pobūvio užsakymas. Pobūvio aptarnavimo planas. Užsakymas – sąskaita pobūviui į virtuvę. Užsakymas – sąskaita pobūviui į servizinę. Užsakymas – sąskaita pobūviui į barą. Salės ir stalų dekoravimas.


Šio darbo uždavinys yra suorganizuoti švento Valentino dienos pobūvį. Mano darbe bus aprašomas pobūvio organizavimo procesas. Tai pobūvis, kurio metu yra naudojamas bufetas ir atskiri stalai, šiame pobūvyje dalyvaus 30 žmonių.

Šio darbo tikslas:

1. Įsisavinti ypatingoms progoms paminėti skirto pobūvio organizavimą, svečio aptarnavimo organizavimą, serviruotės dekoratyvinius elementus.

2. Parengti pobūvio meniu, parengti pobūvio aptarnavimo planą, įvertinant pobūvio rūšį, svečių skaičių, pasirinkta aptarnavimo meniu.

Šv. Valentino dienos pobūvis bus aptarnaujamas keleto padavėjų, nes bus trys stalai (užkandžių, gėrimų, saldusis), bei žinoma bus didysis stalas prie kurio sėdės visi susirinkusieji. Mano manymu taip bus patogiausia, nes prie didžiojo stalo stovės kėdės, todėl bus ne sunku, bet kada atsistoti. Stalai, prieš ateinant svečiams, bus serviruojami bei puošiami gėlėmis ir kad būtų jaukesnė atmosfera degs žvakės. Užkandžiai , šalti patiekalai, desertai ir gėrimai sudedami ant stalų iš anksto.

Šv. Valentino dienos pobūvyje svečiai apsitarnaus individualiai išskyrus gėrimus, nes juos pilstys padavėjas (svečių patogumui), be to vaišių metu padavėjai atneš tik karštus patiekalus, nes visa kita jau bus sudėta ant stalų prieš visiems susirenkant. Kada svečiai susirinks, padavėjai pasiūlys gėrimų. Po kiek laiko (1-2 valandos) padavėjai atneš karštus patiekalus.

Šv. Valentino dienos pobūvyje, kaip jau minėjau dalyvauja 30 žmonių, tad manyčiau, kad jam aptarnauti pilnai pakaks 5 padavėjų. Vienas visą laiką bus prie gėrimų staliuko, o kiti tuo metu aptarnaus klientus. Juk padavėjams reikės atnešti tik karštus užkandžius ir nurinkti nešvarias lėkštutes bei taures.

Paprastai rengiant pobūvius stalai turi būti daug platesni, nei įprasti stalai kavinėse ar restoranuose. Kadangi atėję žmonės pasiims užkandžius ir norės prisėsti užkasti, todėl stalas turėtų būti apie 1, 50 cm pločio.

Laikantis visų taisyklių prie stalo vienam žmogui turėtų būti ne mažiau kaip 60 -70 cm, bet kadangi mūsų turima salė ir stalai yra pakankamai dideli mes vienam žmogui skyrėme po 80-90 cm. vietos prie stalo.

Šiam pobūviui bus serviruojami du (8 m.) sujungti stalai, šalia kurių bus sustatytos kėdės su paminkštinimais, kad būtu patogiau sėdėti. Tarp kėdžių bus pakankamai dideli tarpai, kad būtų patogu atsistoti. Žemiau pateikiamas pobūvio stalo planas (2 pav.), tada saldaus stalo (3 pav.), po to eina gėrimų stalo (4 pav.), bei užkandžių stalo (5 pav.)

  • Kulinarija Referatai
  • 2012 m.
  • 10 puslapių (1617 žodžių)
  • Kolegija
  • Kulinarijos referatai
  • Microsoft Word 22 KB
  • Pobūvio organizavimas
    10 - 1 balsai (-ų)
Pobūvio organizavimas. (2012 m. Lapkričio 05 d.). http://www.mokslobaze.lt/pobuvio-organizavimas.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 04 d. 14:26