Populacja sŁoni afrykaŃskich


Biologijos skaidrės.

Populacja sŁoni afrykaŃskich. Słoń afrykański. Słoń afrykański – gatunek ssaka z rodziny słoniowatych. Tryb życia. Samice i młode słonie żyją w stadzie pod przewodnictwem dorosłej samicy. Komunikacja. Jeśli słonie stracą ze sobą kontakt wzrokowy w buszu. Pożywienie. Słonie są wyłącznie roślinożerne. Rozmnażanie. Słonie osiągają dojrzałość płciową w wieku 14-15 lat. Poziom zagrożenia. Największym zagrożeniem dla słoni jest człowiek.

  • Biologija Skaidrės
  • 2016 m.
  • Lenkų
  • 7 puslapiai (291 žodis)
  • Mokykla
  • Biologijos skaidrės
  • MS PowerPoint 3641 KB
  • Populacja sŁoni afrykaŃskich
    10 - 5 balsai (-ų)
Populacja sŁoni afrykaŃskich. (2016 m. Gegužės 17 d.). http://www.mokslobaze.lt/populacja-soni-afrykaskich.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 03 d. 23:51