Praktika restorane


Praktikos ataskaita restorane. Baigiamosios praktikos ataskaita maitinimo imoneje. Baigiamoji praktika maitinimo imoneje. Maisto ruosimo ir aptarnavimo praktikos ataskaita. Maitinimo imones praktikos ataskaita. Praktikos restorane ataskaita. Restoranas praktikos ataskaita. Restorano praktikos ataskaita. Praktikos ataskaita maitinimo imoneje. Praktikos ataskaita restoranas.

Vadybos praktikos ataskaita. Įvadas. Maitinimo įmonės charakteristika. Patalpos. Žaliavų asortimentas ir panaudojimas. Darbo vieta. Valgiaraštis. Pirminis patiekalų paruošimas. Kokybė. Serviruotė. Užsakymų perdavimas. Gėrimų patiekimas. Karšti, šalti užkandžiai. Sriubos. Karšti patiekalai. Garnyrai, padažai. Patiekalų patiekimas. Desertiniai patiekalai. Kava, arbata. Instruktažas. Išvados. Priedai.


Praktiką atlikome AB ,,Valmeda‘‘ viešbučio restorane ,, Tera El Dorado‘‘, kurios metu susipažinome su maitinimo įmonę. Maisto ruošimo technologijos mokomosios praktikos metu svarbu susipažinti su maitinimo įmonės charakteristika, darbu gamybiniuose skyriuose, sužinoti kokia dokumentacija naudojama įmonėje, kad užtikrintų kokybišką gamyba bei aptarnavimą.

Restorano virtuvės patalpų išdėstymas yra nelabai patogūs, nes virtuvė pirmame aukšte, sandėliai, kameros –I aukšte. Bet gamybinės patalpos gerai išdėstytos, virtuvė padalinta į penkis skyrius: pusryčių cechas, šaltas cechas, karštas cechas, mėsos cechas, indų plovimo skyrius. Tai pat patogus susisiekimas su prekybinėmis patalpomis. Gamybinės patalpos švarios, kas vakarą dezinfekuojami stalai.

Kiekviename ceche yra skirtingą įrangą, tai pat savi peiliai, kiekvienas cechas turi savo šaldytuvus, bet visai virtuvei tos pačios pjaustymo lentelės ir vieną kepimo krosnis. Pusryčių ceche yra pjaustymo mašina, ją pjaustoma mėsa, sūriai, daržovės. Karštame ceche yra pjaustymo - tarkavimo mašina, ją pjaustomos daržovės, vaisiai, tarkuojamas sūris ir bulvės, blenderis - jo trinamos sriubos, padažai, plakami kiaušiniai. Mėsos ceche yra mėsos - žuvies malimo mašina, grilius, kuteris, stacionari keptuvė.

Konditerijos cechas yra apačioje, ten yra kepimo krosnis, plakimo mašina, tešlos maišymo mašina.

Praktika restorane. (2012 m. Balandžio 24 d.). http://www.mokslobaze.lt/praktika-restorane.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 11 d. 16:06