Praktikos ataskaita American pizza


Maisto technologijos praktikos ataskaita.

Picerijos valgiaraštis. Keturių sūrių. Kumpio ir grybų. Kumpio ir saliamio. Vištienos bbq. Favorita aštri. Rančos vegetariška. Keturių mėsų. Havajų bbq. Niujorko vegetariška. Sietlo aštri. Arizonos aštri. Salotos Kumpio. Užkandžiai Picos roletas. Picos roletų kompleksas. Fri bulvytės. Svogūnų žiedai Kepti koldūnai Kepti koldūnai su sūriu Gruzdintos vištienos filė 3vnt. Gruzdintos vištienos filė 5vnt. Pirmiausia patiekiami gėrimai , vėliau antrieji patiekalai.


Praktiką atlikau picerijoje ,,American pizza‘‘. Tai picerija turinti platų picų, bei kitų patiekalų asortimentą ir jau per kelis metus įgytą klientų ratą. Praktikos metu pritaikiau jau turimas žinias ir įgijau naujų. Praktika naudinga, įgytos žinios vertingos. Visa tai pravers man, kaip būsimai viešojo maitinimo specialistei.

Picerijos valgiaraštis sudarytas taip, kad sau mėgstamą picą ar kitokį patiekalą rastų net išrankiausias klientas.

Svečiui užsakius patiekalus padavėjas privalo pagalvoti, kurie stalo reikmenys bus jam reikalingi. Padavėjas turi žinoti, kada užsakyti užkandžius ir patiekalus, kada gauti bufeto produkciją. Vykdant naujai atėjusių svečių užsakymą, negalima pamiršti tų, kurie atėjo anksčiau. Išeidamas iš prekybos salės padavėjas išsineša nereikalingus naudotus indus bei įrankius.

Klientams norintiems valgyti picerijoje picos patiekiamos ant medinių, specialiai picoms pritaikytų padėklų. Jeigu klientai pageidauja valgyti ne picerijoje, tuomet picos įdedamos į kartonines dėžes.

Šalibarščiai patiekiami dubenyje su polėkšte , į kurią taip pat sudedamos ir gruzdintos bulvytės. Klientui pageidaujant patiekalas gali būti sudėtas į vienkartinius indus ir paruošiamas išsinešimui.

Vištienos gabalėliai su daržovėmis ir gruzdintomis bulvytėmis patiekiami lėkštėje, klientui pageidaujant- vienkartiniuose induose.

Visų rūšių salotos patiekiamos dubenėliuose, esant pageidavimui- vienkartiniuose induose.

Pirmiausia patiekiami gėrimai, vėliau antrieji patiekalai.

Gėrimai turėtų pagerinti patiekalo skonį, be to jis padeda lengviau įsisavinti maistą. Baltasis vynas tinka su šaltais užkandžiais, salotomis, virta žuvimi, kiaušinių, makaronų patiekalais, kepta žuvimi, su sraigėmis vėžiais. Rožinis vynas dera su šaltais užkandžiais, paukštienos patiekalais, veršiena, su žuvies patiekalais.

Praktikos ataskaita American pizza. (2016 m. Birželio 06 d.). http://www.mokslobaze.lt/praktikos-ataskaita-american-pizza.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 05 d. 16:45