Praktikos ataskaita klube Havana


Viešojo administravimo praktikos ataskaita. Praktikos ataskaita klube Havana.


Praktikos ataskaitoje apžvelgsiu klube „Havana“ įgytas žinias ir praktinio darbo įgūdžius. Praktikos ataskaitą darysiu remdamasi bendrųjų viešojo administravimo pagrindų supratimu, įgytų studijuojant viešojąjį administravimą bei informacija, kurią suteikė įmonė. Praktiką atlikau restorane – klube "Havana.

Mano nagrinėjamas restoranas – klubas yra įsikūręs šiaurės Norvegijoje miestelyje pavadinimu Storen.

Darbo tikslas – susipažinti su restorano veikla ir vadovaujant praktikos vadovui dirbti visus darbus, kurie leis įgyti praktinių įgūdžių platesnėje veiklos srityje.

„Havana“ yra restoranas, kuris yra viešojo maitinimo įstaiga bei kuriame savaitgaliais galima pasilinksminti. Toks pavadinimas pasirinktas dėl aukštos maisto kokybės.

Restoranas - klubas pradėjo veikti tik prieš vienerius metų, nors pati įmonė buvo įkurta 2004 metais. Tuomet dar buvo tik restoranas pavadinimu „Torino“.

1 dalimi, nes įmonė turi įstatinį kapitalą, kuris yra padalytas į dalis ir vadinamas – akcijomis.

2 dalimi, nes bendrovė yra ribotos civilinės atsakomybės privatusis juridinis asmuo.

3 dalimi, nes „Havana“ įstatinis kapitalas yra keliskart didesnis nei nurodytas įstatyme.

Taipogi restoranas turi visus reikiamus sertifikatus, kurie atitinka Norvegijos higienos norma HN 15:2005 „Maisto higiena“, patvirtinta Norvegijos sveikatos apsaugos ministro 2005 m. rugsėjo 1 d. įsakymu Nr. V-675 bei greitai gendančių maisto produktų laikymo taisyklės, patvirtintos Norvegijos sveikatos apsaugos ministro 1998 m. lapkričio 27 d. įsakymu Nr. 695. Restoranas, kuriame atlikau praktiką, dirba pagal tokias taisykles:

Maisto produktams pervežti naudojamos transporto priemonės švarios, tinkamai prižiūrimi.

Greitai gendantys maisto produktai laikomi tinkamoje temperatūroje, laikomi šaldymo įrenginiuose.

Taip pat restoranas, kuriame atlikau praktiką, dirba pagal Norvegijos alkoholio kontrolės įstatymo 19, 20, 21, 22 staipsnius bei turi vidaus prekybos alkoholio produktais leidimą.

Ne išimtis ir alkoholio prekyba, įmonė laikosi Norvegijos šalies tabako kontrolės įstatymo 9, 10 straipsniais bei turi leidimą vidaus prekybai tabako gaminiais.

Negalime pamiršti ir Norvegijos darbuotojų saugos ir sveikatos įstatymo visų punktų, nes nesilaikant šio įstatymo, restoranas būtų uždarytas arba gaunama bauda su nemaža pinigų suma.

Ši įmonė turi norminius dokumentus, „Havana“ restoranas jų neturi daug, nes kiekvieną dieną yra siunčiami nurodymai, įsakymai dėl pasikeičiančių akcijų, maisto receptūrų ar aptarnavimo. Tačiau keletas jų nesikeičia ir visada išlieka tokie pat.

Svečias turi būti pastebėtas per 5 sek.

Pasiteiraujate keliese būsite, pasisveikinimas turi būti adekvatus paros laikui.

Palydėti prie stalo ir išdalinti valgiaraštį kiekvienam.

Jei prie stalo sėdi keli svečiai, būtina paklausti skaičiuoti kartu ar atskirai.

Jei yra vaikų iki 3m. siūloma vaikiška kėdutė.

Jei svečias atėjo su gėlėmis, jas reikia pamerkti.

Prie svečio sugrįžti ne ilgiau kaip per 5min. nuo valgiaraščio pateikimo, atnešant gėrimus, kurie buvo užsakyti.

Jei svečiai neišsirinkę, padėti jiems.

Užsakymą suvesti į R – KEEPER programą.

Išanalizavus įmonės veiklą, ją reglamentuojančius įstatymus ir norminius dokumentus, supratau jų svarbą įmonėje bei kaip svarbu laikytis visų įstatymų. Pažeidus juos galima užsitraukti teismų maratoną bei gauti nemažos sumos baudas.

Analizuojant „Havana“ restorano rinka, išsiaiškinau, kad restoranas yra atviroje darbo rinkoje. Pasak Paulavičiaus K. B. (2002) atviroje rinkoje, dažnai keičiasi darbuotojai, nes jie nėra „pririšti“ ilgalaikėmis darbo sutartimis. (61p.) Taip pat atviroje rinkoje būdingas darbuotojų atleidimas be išankstinio įspėjimo. Praktikos atlikimo metu buvo atlestos dvi barmenės. Kodėl? Tiesiog jos neatitiko restorano standartų ir taip vienos barmenės pakeisdavo kitos. Į laisvą darbo vietą pretendavo daug žmonių, tačiau pasisekdavo tik vienam, tai – atviros rinkos bruožas. Mano nuomone, atviros rinkos minusas yra tas, kad tokios rinkos įmonės neinvestuoja į savo darbuotojus. Jie neapmoka darbuotojų kvalifikacijos kėlimo universitetuose ar kolegijose, nors vienas iš reikalavimų norint užimti laisvą darbo vietą yra aukštasis arba aukštasis neuniversitetinis išsilavinimas.

Praktikos ataskaita klube Havana. (2015 m. Spalio 13 d.). http://www.mokslobaze.lt/praktikos-ataskaita-klube-havana.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 09 d. 17:44