Prancūzijos virtuvė analizė


Maisto technologijos skaidrės.

Prancūzijos virtuvė. Įvadas. Geografinė padėtis. Žemės ūkis (I). Žemės ūkis (II). Žemės ūkis (III). Žemės ūkio produktai (I). Žemės ūkio produktai (II). Žemės ūkio produktai (III). Jūrų valstybė. Prancūzų virtuvė (I). Prancūzų virtuvė (II). Prancūzų virtuvė (III). Pusryčiai. Pietūs. Kulinarija. Mėsos produktai (I). Mėsos patiekalai (II). Žvėrienos patiekalai (I). Žvėrienos patiekalai (II). Šaltieji, karštieji užkandžiai. Duona. Sriubos. Prieskoniai. Žuvis (I). Žuvis (II). Gėrimai (I). Gėrimai (II). Saldieji patiekalai. Nacionaliniai prancūzų patiekalai. Išvados. Literatūra.


Darbo tikslas: apžvelgti Prancūzijos virtuvę; Darbo uždaviniai: 1) Išanalizuoti Prancūzijos tradicinius gaminius; 2) Išsiaiškinti Prancūzijos nacionalinius patiekalus.

Vynuogininkystė; Sodininkystė; Didžiausi vynuogynai yra Šampanės, Bordo, Elzaso provincijose, Luaros slėnyje.

Prancūzijos virtuvė yra labai plati, pastebime, jog ji garsėja ne tik vynu, bet ir kitais gaminiais, kaip žvėrienos, žuvies, desertų ir plačiu pasirinkimu padažų bei sūrių, kurių yra per 300 rūšių; Nacionaliniai prancūzų patiekalai: morkų sriuba, kepta ėriena, vėgėlių salotos su greipfrutais, normandiški blynai, neplakta kiaušinienė su žalių žirnelių koše, pyragėliai su daržovėmis, greipfrutų suflė.

Prancūzijos virtuvė analizė. (2017 m. Lapkričio 14 d.). http://www.mokslobaze.lt/prancuzijos-virtuve-analize.html Peržiūrėta 2017 m. Gruodžio 18 d. 09:11