Prancūzijos virtuvė


Kulinarijos referatas. Darbe aprašoma prancūzijos virtuvė, jos ypatumai. Būdingi bruožai. Paminėti keli išskirtiniai restoranai. Turinys. Įvadas. Prancūzijos virtuvė. Prancūzijos regionai ir jų tradiciniai patiekalai. Prancūzijos vynai. Sūrių įvairovė. Restoranai prancūzijoje. Netradicinės valgymo vietos. Kiti resoranai-kavinės prancūzijoje. Šiek tiek įdomių faktų. Išvados. Naudota literatūra.


Maistas Prancūzijoje yra labai vertinamas. Geras etiketas reikalauja suvalgyti viską, kas būna patiekta lėkštėje.

Prancūzijos restoranuose arbatpinigiai (kaip ir stalo serviravimo mokestis) jau yra įskaičiuoti į sąskaitą, tad papildomai jų palikti nėra būtina.

Kai baigiate valgyti, etiketas reikalauja padėti šakutę su peiliu į lėkštę lygiagrečiai.

Viešbučių kainos Prancūzijoje paprastai būna pateiktos su automatiškai įtrauktais pusryčiais, kuriuos dažniausiai sudaro kava, stiklinė sulčių ir bandelė ar duona su sviestu ir džemu (už tokį derinį paprastai papildomai sumokate 20 eurų!). Ši marketingo gudrybė labai suvaržo. Turistams neleidžiama pasirinkti patiems, kur ir kaip jie nori pusryčiauti. Pasiūlymas: prieš rezervuodami kambarį pasirūpinkite, kad mokėtumėte tik už nakvynę. Pusryčiams geriau suvalgykite šviežią bandelę iš artimiausios kepyklėlės.

Vietoj prašmatnių restoranų rinkitės mažas autentiškas kavines – kainos Prancūzijoje ir jos restoranuose yra labai aukštos. Už pietus juose gali tekti pakloti net 50 eurų! Verčiau rinkitės mažas kavinukes, kuriuose įmanoma pavalgyti ir už 5 eurus asmeniui.

Kavinėse vietoj vyno buteliuose prašykite naminio – vyno kainos Prancūzijoje nėra aukštos perkant šį gėrimą specializuotose parduotuvėse. Tačiau maitinimo įstaigos uždeda labai didelius antkainius. Todėl valgydami prašykite naminio vyno, kuris kokybe nenusileis buteliniam.

Pirkite produktus žemų kainų parduotuvėse ir gaminkitės patys. Jeigu apsistojote nakvynės namuose, kuriuose yra prieinama virtuvė, galite pasigaminti skanius prancūziškus patiekalus patys. Maisto prekių kainos Prancūzijoje jums patiks labiau nei restoranų iškabose prie patiekalų matomi riebūs skaičiai.

3. Prancūzijoje gausu restoranų, kuriuose galima paragauti nuo klasikiunių iki nįprastų mums patiekalų.

Prancūzijos virtuvė. (2013 m. Kovo 04 d.). http://www.mokslobaze.lt/prancuzijos-virtuve.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 10 d. 13:02