Prebiotinių skaidulų panaudojimas


Maisto technologijos skaidrės.

Prebiotinių skaidulų. ir fermento ksilanazės priedų. įtaka. puskvietinės duonos tekstūros savybėms. Simona Skaudickaitė VMS-M. Straipsnyje pateikti tyrimų duomenys apie prebiotinių maistinių skaidulų. Darbo tikslas. Darbo tikslas –. Tyrimo objektai ir metodai. Puskvietinės duonos mėginiai. Eksperimentas atliktas pagal schemą. Serija – kontrolinis mėginys – be MS priedo. Fizikiniai cheminiai tekstūros tyrimai. Mėginių minkštimo akytumas nustatytas Žuravliovo prietaisu pagal LST. Mėginiai tekstūros profilio analizei paruošti taip. Atliekant tekstūros profilio analizę įvertintos šios savybės kietumas. Išvados. Didinant MS kiekį. Laikomi 7 paras tiriamieji mėginiai išliko minkštesni už kontrolinį. Autoriai. Aldona Mieželienė, Gitana Alenčikienė.


Darbo tikslas – ištirti prebiotinių MS koncentrato ir fermento ksilanazės poveikį puskvietinės duonos tekstūros savybėms ir jų pokyčiams produkto laikymo metu.

Puskvietinės duonos mėginiai laboratorinėmis sąlygomis ruošti KTU Maisto instituto Juslinės analizės laboratorijoje pagal duonos su įmaišu gamybos technologiją. Siekiant padidinti kepinių biologinę vertę, į receptūrą buvo įtraukti didesnio peleningumo (812 B tipo) kvietiniai miltai, o norint užtikrinti stabilią tekstūrą, pridėta nedidelis kiekis 405 D tipo miltų.

Atliekant tekstūros profilio analizę įvertintos šios savybės: kietumas; rišlumas; gumiškumas; kramtomumas. Mėginių juslinėms savybėms įvertinti taikytas juslinių savybių profilio testas, kurį atliko šešių vertintojų grupė. Visi tyrimai kartoti ne mažiau kaip tris kartus. Vertinant rezultatus atlikta dispersinė analizė. Jei nustatyta, kad vidurkiai statistiškai reikšmingai skyrėsi, taikytas daugkartinio lyginimo Dunkano kriterijus.

Prebiotinių skaidulų panaudojimas. (2016 m. Vasario 08 d.). http://www.mokslobaze.lt/prebiotiniu-skaidulu-panaudojimas.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 03 d. 00:23