Priešgaisrinės saugos organizavimas įmonėje


Saugos kursinis darbas. Įmonės charakteristika. Priešgaisrinės apsaugos organizavimo bendrosios nuostatos. Statinių gaisrinės saugos reikalavimai „ Utenos mėsoje “. Naudota literatūra. Darbo tikslas. Darbo uždaviniai. “ Utenos mėsa “ įmonės charakteristika Utenos mėsa – viena didžiausių ir giliausias tradicijas turinčių mėsos perdirbimo  įmonių Lietuvoje. Utenos mėsą jungia. Naujovių diegimas ir puoselėjimas to , kas jau sukurta - patyrusių Utenos mėsa skonio meistrų tikslas. Už objekto priešgaisrinę saugą yra atsakingas vadovas darbdavys. Jis privalo. Priešgaisrinės apsaugos instrukcijos ir mokymas. Gaisrų ir užsidegimų tyrimas. Degimu vadinamas fizinis - cheminis procesas , kurio metu vyksta greita medžiagų oksidacijos reakcija , išskirdama šviesą ir šilumą. Savaiminio užsiliepsnojimo temperatūra. Savaiminis užsidegimas. Sprogimas Sprogimas - tai trumpalaikis , nusakomas sekundės dalimis , medžiagos degimo procesas , lydimas didelio išsiskyrusios šilumos kiekio ir didelio slėgio. Statybos produktų , statinio konstrukcijų gaisrinė techninė klasifikacija. Pastatų patalpų grupės. Pastatai patalpos , kurie tarpusavyje susieti paskirtimi , gaisro grėsme , skirstomi į šias grupes. Patalpų ir pastatų kategorijos pagal sprogimo ir gaisro pavojų. Patalpos kategorija. Medžiagų , esančių patalpoje ar naudojamų technologiniame. Gaisro apkrova. Gaisro apkrovos tankis. Statinio , gaisrinio skyriaus , patalpos atsparumo ugniai laipsnis. Bendrieji gaisro plitimo ribojimo reikalavimai. Gaisro plitimas statiniuose ribojamas degančio ploto , degimo intensyvumo ir trukmės mažinimo priemonėmis. Tai. Gaisro plitimo ribojimas gaisriniame skyriuje. Aukštų skaičius. Gaisro plitimo ribojimas pastato konstrukcijų elementais ir paviršiais.


Gaisras - tai sudėtingas fizikinis bei cheminis reiškinys, kuris dažnai padaro daugybę materialinių nuostolių ūkiui, t. y. sunaikina daug kainuojančius pramonės objektus, gyvenamuosius namus, vertingus gaminius, medžiagas ir kitas vertybes, sukelia grėsme žmonių gyvybei ir sveikatai, nes pasitaiko aukų, sužalojimų. Apsaugai nuo gaisrų mūsų respublikoje, kaip ir visoje šalyje, skiriama daug dėmesio. Valstybė jau nuo 1918 metų rūpinasi mūsų priešgaisrine apsauga, nustatyta priešgaisrinės profilaktikos tvarka.

Darbo tikslas - atskleisti priešgaisrinės apsaugos organizavimą Utenos mėsos įmonėje.

Darbo uždaviniai:

Aptarti “Utenos mėsos“ įmonės charakteristiką.

Pateikti priešgaisrinės apsaugos organizavimo bendrąsias nuostatas.

Išsiaiškinti degimo svarbą priešgaisrinėje apsaugoje.

Išsiaiškinti sprogimo svarbą priešgaisrinėje apsaugoje.

Išanalizuoti statinių gaisrinės saugos reikalavimus „Utenos mėsoje“.

UAB "Makvela" įsikūrė 1994 metais Vilniaus rajone, Avižieniuose. Įmonė jau atšventė 10 -ies metų jubiliejų. UAB „Makvela“ atitinka Europos Sąjungos standartusir savo produkciją tiekia įvairioms Europos Sąjungos šalims. Veiklos pradžioje įmonė gamino tik rūkytą skumbrę, kurią, dėl jos gero skonio, greitai pamėgo pirkėjai. Padrąsinta sėkmės ir dėl pažangesnių technologijų įdiegimo (naujos rūkymo ir fasavimo įrangos), UAB "Makvela" pradėjo siūlyti naujus žuvies produktus. Šiandien UAB "Makvela" gamina daugiau nei 100 rūšių žuvies gaminių - tai sūdyta, rūkyta, vytinta žuvis ir žuvies salotos. UAB "Makvelos" gaminiai visada pasižymi aukšta kokybe. Dėl įdiegtų pažangių technologijų bei naujos rūkymo, fasavimo įrangos, įmonė užtikrina stabilią ir aukštą kokybę. Vienas iš UAB „Makvela“ gaminių yra šaltai ar karštai rūkyta skumbrės filė. Tai švelnaus skonio ir aromato žuvies gaminys, puikus užkandis prie alaus. Karštai rūkyti jūros ešeriai pasižymi balta, sultinga, švelnaus skonio mėsa. Juose mažai kaulų, lengvai nuimama odelė. Produktas tinkamas salotų gamybai. Įmonės pagamintos karštai rūkytos menkės išsiskiria dideliu baltymų kiekiu, mažu kaloringumu. Produktas gaminamas nenaudojant konservantų. Tai sveikas, švelnaus skonio ir aromato žuvies gaminys, puikiai tinkantis įvairių salotų gamybai, vaikams ir dietinei mitybai. UAB "Makvela" siūlo paragauti vytintos kuojos , stintos ar plekšnės- ypatingo produkto tikriems gurmanams. Tai lietuvio skoniui pažįstamas, pagal senolių receptą gaminamas, produktas iš Lietuvos vandenyse pagautos žuvies. Tradicija išlikusi iš senųjų žvejų nuo Baltijos jūros, kai žuvis natūraliu būdu buvo vytinama vėjyje. Tai natūralus gaminys, kurio sudėtyje nėra konservantų bei maisto priedų. Lašišos filė gaminama iš rinktinės žaliavos, unikalios technologijos dėka, sūdant tradiciniu sausuoju būdu, išgaunama subtilaus švelnaus skonio, standi ir sultinga žuvies mėsa. Malonus dūmo skonis ir kvapas išgaunamas rūkymui naudojant tik buko medžio skiedras. Jūros kopūstai, naudojami įmonėje „Makvela“- tik aukščiausios kokybės. Jie yra prisotinti daugybe mineralų, kurie yra vertingi žmogaus organizmui. Šiuo metu įmonė gamina 17 rūšių salotas su įvairiais priedais. Tokiame gausiame, įmonės siūlomame, silkės filė salotų asortimente net ir pats išrankiausias pirkėjas gali išsirinkti ir paskanauti.

UAB "Maisto pramonės logistikos grupė" - tai jau šeštus metus veikianti logistikos įmonė, saugiai ir greitai pristatanti užsakymus UAB "Biovela", UAB "Utenos mėsa" ir UAB "Makvela" klientams. Šiuo metu įmonėje dirba daugiau nei 150 darbuotojų. Per dieną apie 80 patyrusių vairuotojų pasiekia kiekvieną Lietuvos miestą su šviežia produkcija. Kiekvieną dieną įmonė perveža virš 150 galvijų ir apie 80 tonų mėsos gaminių. Įmonė nuolat plečia automobilių parką, o kartu ir veiklą. Dabar yra teikiamos logistikos paslaugos ne tik Lietuvos Respublikos teritorijoje bet ir Europos sąjungos valstybėse. Specialūs krovininiai automobiliai užtikrina pervežimo kokybę, o šaldymo įranga apsaugo produkciją nuo gedimo.  UAB "Maisto pramonės logistikos grupė" patikimas partneris Jūsų verslui.

Utenos mėsos produktų kokybe ir saugumu rūpinasi atitinkanti Europos Sąjungos standartus  techninė ir technologinė įranga bei personalo kompetencija.

Apie 30 % produkcijos Utenos mėsa eksportuoja į užsienį. Svarbiausi įmonės eksporto regionai yra Baltijos šalys, Rusija ir Europa, todėl siekiamas tikslas yra tapti vienu didžiausiu maisto pramonės koncernu Baltijos šalyse.

Utenos mėsos apyvarta 2003 m. buvo 39 mln. litų, o 2005 m. 192 mln. litų. Apyvarta per trejetą metų išaugo  penkis kartus. Per 2006 metus įmonė pagamino (preliminariais skaičiavimais 18.627 t. produkcijos.

UAB Utenos mėsa – didžiausia mėsos perdirbimo įmonė Baltijos šalyse. Įmonės produkcija prekiaujama ne tik vietinėje rinkoje, bet ir plačiai vystomas eksportas tiek į kitas ES, tiek į NVS šalis. Įmonė jau daug metų sėkmingai eksportuoja savo produkciją į Ispaniją, Lenkiją, Rusiją, Angliją, Airiją, Latviją, Estiją, Baltarusiją, Italiją, Švediją, Suomiją bei kitas šalis.

  • Sauga Kursiniai darbai
  • 2015 m.
  • Lietuvių
  • 23 puslapiai (5446 žodžiai)
  • Universitetas
  • Saugos kursiniai darbai
  • Microsoft Word 54 KB
  • Priešgaisrinės saugos organizavimas įmonėje
    10 - 10 balsai (-ų)
Priešgaisrinės saugos organizavimas įmonėje. (2015 m. Lapkričio 06 d.). http://www.mokslobaze.lt/priesgaisrines-saugos-organizavimas-imoneje.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 05 d. 06:34