Prieskoniai pristatymas


Fenchelis. Skaidres apie prieskonius. Referatas apie prieskonius. Prieskoniai powerpoint. Referatas prieskoniai. Prieskoniu pristatymas. Prieskoniai skaidres. Prieskoniai kursinis. Apie prieskonius. Produkto pristatymas skaidres.

Kulinarijos skaidrės. Jau prieš tūkstančius metų žmonės žinojo ir vartojo įvairių augalų sėklas, lapelius, žieveles, maistui teikiančias puikaus skonio. Juodieji pipirai. Raudonieji pipirai. Kvapnieji pipirai. Gvazdikėliai. Imbieras. Kardamonas. Ciberžolė. Kmynai. Vanilė. Cinamonas. Šafranas. Muskatas. Anyžius. Fenchelis. Laurų lapeliai. Garstyčios. Rozmarinas.


Juodieji pipirai - populiariausias prieskonis. Jų dedama beveik į visus mėsos patiekalus, sriubas. Vartojami grūdeliais ir malti.

Raudonieji pipirai - aštrus kaip ugnis. Jų tinka dėti į ryžių, vištienos, daržovių patiekalus. Juose yra C, B2, B6, P, E ir PP vitaminų.

Gvazdikėliai – džiovinti tropinio gvazdikėlio medžio vaisiai. Turi stiprų aromatą. Jų dažniausiai dedama į padažus ir saldžiuosius patiekalus – kompotą, pudingą, sausainius.

Imbieras – šviesiai ruda šaknis, kurią tarkuojant sklinda aštrokas, bet malonus kvapas. Imbiero miltelių galima berti į troškintos mėsos patiekalus, sausainių tešlą, girą.

Kardamonas – imbierinių šeimos prieskonis. Paprastai į sriubą ar mėsos patiekalus beriamos jo sėklos. Maltu kardamonu gardinama tešla, bulvių ir žuvies patiekalai.

Ciberžolė – itin turtinga eterinių aliejų. Šviežia ciberžolė suteikia sriuboms, salotoms ir troškintoms daržovėms pikantiškumo ir aštrumo. Sumaltas galima dėti į kosmetines kaukes.

  • Kulinarija Skaidrės
  • 2011 m.
  • 18 puslapių (395 žodžiai)
  • Kulinarijos skaidrės
  • MS PowerPoint 4177 KB
  • Prieskoniai pristatymas
    10 - 1 balsai (-ų)
Prieskoniai pristatymas. (2011 m. Birželio 19 d.). http://www.mokslobaze.lt/prieskoniai-pristatymas.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 10 d. 20:30