Prieskonių mikrobiologija


Biologijos referatas. Įvadas. Saldikliai. Invertuotas cukrus. Dekstrozės ir kukurūzų sirupas. Kukurūzų sirupas su dideliu kiekiu dekstrozės. Mielės. Pramoniniai procesai. Kepimo mielės. Neaktyviosios mielės ir jų produktai. Žuvies padažai. Su krapais marinuoti agurkai. Alyvuogės. Sojų produktai. Išvados. Literatūra.


Produktas gaminamas dalinai izomerizuojant dekstrozės hidrolizatus. Naudojamas fermentas gliukozės izomerazė.

ciklamatą imta naudoti sacharino ir aspartamo mišinį. Sacharinas gaminamas oksiduojant.

proteazių ir glukonazių. Be autolizės dažnai ląstelių suardymui naudojama plazmolizė ir hidrolizė.

Plazmolizei naudojamos druskos, kad sukurti osmosinį slėgį, arba etilo acetatas, kad pakeisti ląstelių

sienelių pralaidumą ir taip padidinti ekstrakcijos laipsnį. Tokio tipo produktai mažiau

naudojami pramonėje dėl didelio pašalinių medžiagų kiekio (druskų). Hidrolizatai ruošiami veikiant

  • Biologija Referatai
  • 2013 m.
  • 15 puslapių (2090 žodžių)
  • Biologijos referatai
  • Microsoft Word 31 KB
  • Prieskonių mikrobiologija
    10 - 3 balsai (-ų)
Prieskonių mikrobiologija. (2013 m. Rugpjūčio 29 d.). http://www.mokslobaze.lt/prieskoniu-mikrobiologija.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 07 d. 16:32