Priešskerdiminio laikymo įtaka gyvūnų sveikatai ir mėsos kokybei


Žemės ūkio referatas. Įvadas. Darbo tikslas. Darbo uždaviniai. Mėsos kokybės samprata ir kokybiniai faktoriai. Mėsos kokybė. Mėsos kokybiniai rodikliai. Mėsos fizinės savybės. Spalvingumas. Švelnumas. Vandens rišlumas. Virimo nuostoliai. Rūgštingumas. Mėsos cheminė sudėtis ir ją įtakojantys veiksniai. Mėsos baltymai. Mėsos riebalai. Nebaltyminės azoto ir mineralinės mėsos medžiagos. Genetiniai ir technologiniai faktoriai įtakojantys mėsos kokybę. Šėrimo reikšmė kiaulių skerdenų kokybei. Laikymo sąlygos. Transportavimo sąlygos. Priešskerdiminiai veiksniai. Sveikatos būklė. Skerdimas. Poskerdiminiai veiksniai. Mėsos žaliavos kokybės tyrimų kryptys. Mėsos žaliavos - produkto kokybės grupės ir charakteristikos. Išvada. Literatūros sąrašas.


Darbo tikslas :

Išanalizuoti priešskerdiminio laikymo įtaka gyvūnų sveikatai ir mėsos kokybei apibendrinančius skerdenos kokybę ir ją įtakojančius faktorius bei svaiginimo būdo įtaką skerdenų kokybei.

Darbo uždaviniai:

Įvertinti, gyvūnų gerovės požiūriu, priešskerdiminus ir skerdiminius faktorius įtakojančius kiaulienos kokybę.

  • Žemės ūkis Referatai
  • 2013 m.
  • 28 puslapiai (5286 žodžiai)
  • Kolegija
  • Žemės ūkio referatai
  • Microsoft Word 405 KB
  • Priešskerdiminio laikymo įtaka gyvūnų sveikatai ir mėsos kokybei
    10 - 3 balsai (-ų)
Priešskerdiminio laikymo įtaka gyvūnų sveikatai ir mėsos kokybei. (2013 m. Gruodžio 10 d.). http://www.mokslobaze.lt/priesskerdiminio-laikymo-itaka-gyvunu-sveikatai-ir-mesos-kokybei.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 06 d. 02:59