Produkto gamybos praktika AB Varėnos Paukštynas


Pienisku desreliu gamybos technologija. Pienisku desreliu gamyba. Produkto darymo proceso valdymo praktika organizacijoje. Skerdykla,mėsos rūkymo cechas. Skaidres apie virtas desras. Krutineles file gamyba. Produkto gamybos valdymas. Skerdykline praktika. Pieniškos dešrelės gamybos technologija. Mesos perdirbimo imone gamybos skyriai.

Vadybos kursinis darbas. Produkto darymo proceso valdymo praktika AB "Varėnos paukštynas". Įvadas. Gamybos proceso valdymo teorija. Valdymo struktūros. Žinių vadyba. Išvados. AB „Varėnos paukštynas“ vištienos dešrelių darymo proceso valdymo praktika. Planavimas. Organizavimas. Skatinimas. Kontrolė. Žinių vadyba. Išvados. Literatūra.


Ab varėnos paukštynas nėra realiai egzistuojanti įmonė – tai šiuolaikinės Lietuviškos mėsos perdirbimo įmonės pavyzdys. Ši įmonė turi daug sąsajų su kitomis panašaus pobūdžio mūsų šalies organizacijomis. Tokią įmonę pasirinkau siekdamas geresnio įsigilinimo į nagrinėjamą dalyką, kadangi mėsos ir maisto apdorojimo bendrovių Lietuvoje yra labai daug ir todėl daug kas iš mano pažįstamų, tuo pačiu ir aš turime darbo patirties bei esame gerai susipažinę su gamybos procesais vykstančiais tokiose organizacijose. Nepaisant to, kad ši įmonė išgalvota, visa analizė yra paremta egzistuojančių įmonių gamybos procesų duomenimis ir yra adekvati tikrovei.

Ab varėnos paukštynas turi vištų dedeklių paukštides, inkubatorinę, 10 paukštidžių broilerių auginimui bei paukščių skerdyklą. Įmonėje dirba 40 kvalifikuotų specialistų ir maždaug 600 įvairaus profilio darbininkai. Tik 40 % visų įmonės darbuotojų turi aukštąjį ar specialųjį vidurinįjį išsilavinimą - tai 256 darbuotojai, iš kurių 40 yra tarnautojai, o kiti 216 atlieka žemesnio pobūdžio darbus.

Europos standartus atitinkančiais perdirbimo įrengimais ir pažangiausiomis technologijomis perdirbama du trečdaliai produkcijos ir Lietuvos gyventojašaldyti ir atvėsinti vištienos pjaustiniai: šlaunelės, ketvirčiai, blauzdelės, kumpeliai, sparneliai, krūtinėlės, filė, rinkiniai ir kita.

Marinuoti gaminiai: viščiukai broileriai, paniruoti vištienos kepsniai, vištienos kepsniai, vištienos filė pjausniai, dzūkų kepsniai ir vištienos šašlykai.

Vištienos dešros ir dešrelės: pikantiškos dešrelės, kepimo dešrelės, pieniškos dešrelės, vištienos kumpiai, daktariškos dešros, virtos arbatinės dešros, kaimiškos dešros ir vištienos paštetai.

Virti - rūkyti vištienos produktai: viščiukai broileriai, krūtinėlės, šlaunelės, ketvirčiukai, sparneliai, skrandukai.

šaldyti subproduktai: viščikad susiaurinti šio darbo diapazoną pasirinkau konkretaus produkto gamybą – vištienos dešros darymo procesą ir jo valdymą. Vištienos dešrą Lietuvos vartotojams varėnos paukštynas pateikė 1995 metais, pagal europinius standartus įrengusi dešrų gamybos skyrių mėsos produktų gamybos ceche. AB varėnos paukštynas gamina tokias vištienos dešuž dešrų gamybos procesą yra atsakingas produkcijos perdirbimo padalinys, kuris valdo visą gamybos ir perdirbimo procesą, taigi ties šiuo įmonės gamybos padaliniu ir apsistosiu, kadangi jis pilnai atsako ir atitimėsos produktų gamybos cechas, kuriame dirba 85 darbuotojai ir vyr.

  • Vadyba Kursiniai darbai
  • 2010 m.
  • 20 puslapių (5277 žodžiai)
  • Universitetas
  • Vadybos kursiniai darbai
  • Microsoft Word 93 KB
  • Produkto gamybos praktika AB Varėnos Paukštynas
    10 - 1 balsai (-ų)
Produkto gamybos praktika AB Varėnos Paukštynas. (2010 m. Rugsėjo 27 d.). http://www.mokslobaze.lt/produkto-gamyba-varenos-paukstynas.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 07 d. 16:28