Produktų presavimas


Mechanikos referatas.

Presavimo įrenginiai. Sraigtiniai presai. Sraigtiniai presai makaronams gaminti. Sraigtinis presas sultims nusunkti preliminariai. Sraigtinis hidraulinis presas. Presuojamasis produktas tiekiamas į būgną 1 tarp presuojančių plokščių. Sraigtinis aliejaus spaudimo presas. Valciniai presai. Ekscentrinis presas. Štanginis presas. Žiedinis presas. Juostinis presas. Rotacinis presas. Hidrauliniai įrengimai trintai kakavai presuoti. Išvados. Informacijos šaltinių sąrašas.


Presavimas – tai metalų apdirbimas spaudimo budu, kai metalas išspaudžiamas iš uždaros ertmės pro angą ir gaunamas strypas, kurio pjūvis yra angos, pro kurią spaudžiamas, formos. Presuojami plienai, spalvotieji metalų ir jų lydiniai. Taip pat presavimas labai paplito ir tapo neatsiejamas maisto pramonėje. Maisto produktų gamyboje presavimo įrenginiai yra naudojami-skystąjai fazei nuspausti(nusausinti), plastingoms medžiagoms suteikti formą ir produktams sutankinti, siekiant pagerinti jų transportavimą.Produktų presų būna įvairių tipų: sraigtiniai, valciniai, ekscentriniai, rotaciniai, štanginiai, žiediniai, juostiniai, sraigtiniai hidrauliniai.

Produktai sausinami norint skystį išskirti, kai jis yra naudingas produktas arba kai pagerėja nuspausto produkto kokybė.

Skystį, esant įpresuojamo produkto sudėtyje, apytiksliai galima suskirstyti į laisvąjį ir surištąjį. Laisvasis skystis lengvai atsiskiria nuo kietosios frakcijos, o surištasis, vadinamas molekuliniu, arba adsorbciniu, atskiriamas iš kietosios frakcijos sunkiau: tenka sunaudoti tam tikrą energijos kiekį sukibimo jėgoms nugalėti, struktūrai deformuoti, pasipriešinimo jėgoms nugalėti, kurios atsiranda skysčiui judant produkto kanalais į jo pakraščius.

Skysčio nuspaudimo laipsnis priklauso nuo presavimo slėgio. Tačiau labai nuspaustas vandens laipsnis sumažina preso našumą ir didina lyginamąjį energijos sunaudojimą. Jėgos, pritraukiančios skystį ir sąlygojančios skysčio apvalkalo susidarymą, vadinamos molekulinėmis, arba adsorbcinėmis jėgomis. Mažiausias galimas skystosios frakcijos kiekis produkte, kuris išlieka kietojoje frakcijoje po ilgo izoterminio produkto presavimo, esant pastoviam slėgimui, sąlygiškai vadinamas pusiausvyros drėgme.

Kiekvienas presas turi vakuuminę sistemą. Presai skiriasi dozatoriaus konstrukcija, tešlas maišymo kamerų skaičiumi ir jų išdėstymu, presuojančių sraigtų skaičiumi, presuojančių galvučių konstrukcija, matricų forma ir vakuumo vieta.

  • Mechanika Referatai
  • 2016 m.
  • Lietuvių
  • 14 puslapių (1464 žodžiai)
  • Kolegija
  • Mechanikos referatai
  • Microsoft Word 2777 KB
  • Produktų presavimas
    10 - 6 balsai (-ų)
Produktų presavimas. (2016 m. Balandžio 27 d.). http://www.mokslobaze.lt/produktu-presavimas.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 04 d. 12:16