Protokoliniai reikalavimai maisto ir gėrimų derinimui


Etikos referatas. Situacijos aprašymas. Maisto ir gėrimų derinimas. Baltasis vynas. Raudonasis vynas. Šampanas. Kiti gėrimai. Išvados. Literatūra ir šaltiniai.


Maiste, kaip ir visur kitur, turi vyrauti harmonija, suderinamumas. Neteisingai parinkti gėrimai prie patiekalų gali nuvilti pobūvio svečius, juolab jei pradedama nuo stipriųjų gėrimų tik prasidėjus vakarui.

Nors griežtų reikalavimų ir nebėra derinant maistą ir gėrimus, tačiau geras jų derinys padeda atskleisti vienas kito skonį, pagerina, papildo vienas kitą. Taip galima pasiekti norimą įspūdį, kad vakaras būtų labiau įsimintinas.

Iškeltas pobūvis M.T. apdovanojimui kultūros srityje paminėti. Nuspręsta surengti kelių patiekalų vakarienę. M.T. visus reikalus patikėjo švenčių organizavimo įmonei. Buvo sukviesta labai daug aukšto rango svečių, taip pat ir žemesnio. Vakarienė surengta prestižinėje pobūvių salėje, buvo pakviesta gyvo garso klasikos grupė, kuri visą vakarą gros ir linksmins susirinkusius.

Pradėjus rinktis svečiams, kadangi jų buvo labai daug ir pirmiems atėjusiems teko ilgai laukti, buvo patiekiamas šampanas. Atsirado asmuo, neišmanantis maisto ir gėrimų derinimo etiketo. Jis šampaną gėrė skanaudamas mėsos, žuvies užkandžius. Be to, R. A. šampaną gėrė be saiko.

Atėjus metui sėsti prie stalo, R.A. jau buvo gerokai įkaušęs. Įsidrąsinęs nuo šampano, jis reikalavo raudono vyno prie sriubos, mat jis mėgstąs raudonąjį vyną. Perėjus prie kito patiekalo – žuvies, jis panoro šampano, mat jis taipogi pasirodė tinkamesnis nei baltasis vynas. Vakarui baigiantis buvo pasiūlyta išgerti stipresnių gėrimų. R.A. sutiko išgerti viskio, tačiau persistengė su šio gėrimo kiekiu, todėl pobūvio šeimininkui teko pasirūpinti svečio R.A. grįžimu namo.

  • Etika Referatai
  • 2015 m.
  • 9 puslapiai (1273 žodžiai)
  • Kolegija
  • Etikos referatai
  • Microsoft Word 29 KB
  • Protokoliniai reikalavimai maisto ir gėrimų derinimui
    10 - 8 balsai (-ų)
Protokoliniai reikalavimai maisto ir gėrimų derinimui. (2015 m. Balandžio 24 d.). http://www.mokslobaze.lt/protokoliniai-reikalavimai-maisto-ir-gerimu-derinimui.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 06 d. 16:19