Pusbeždžionių ir plačianosių beždžionių įvairovė ir paplitimas


Afrikos pusbezdžionė. Madagaskaro pusbeždžionė. Pusbeždžionė. Afrikos pusbezdziones. Pusbeždžionės. Madagaskaro pusbeždžionės. Vakaru afrikos pusbezdzione. V.afrikos pusbezdzione. Madagaskaro bezdzione. Pusbezdzione arba papuga.

Biologijos referatas. Pusbeždžionių ir plačianosių beždžionių įvairovė ir paplitimas. Turinys. Įvadas. Pusbeždžionių ir plačianosių beždžionių sistematika. Šeima:Cheirogaleidae. Pošeimis:Cheirogaleinae. Pošeimis: Planerinae. Šeima: Lemuridae. Šeima: Megaladapidae. Šeima: Indridae. Šeima: Daubentoniidae. Šeima: Loridae. Šeima: Galagonidae. Šeima: Tarsiidae. Šeima: Callitrichidae. Šeima: Cebidae. Pošeimis: Alouattinae. Pošeimis: Aotinae. Pošeimis: Atelinae. Pošeimis: Callicebinae. Pošeimis: Cebinae. Pošeimis: Pitcheciinae. Išvados. Naudota literatūra.


Ekologijos ir aplinkotyros baka primatams priklauso pusbeždžionės, beždžionės ir žmogus. Primatai sudaro labai įvairią grupę, kurios nariai, pavyzdžiui, peliniai lemūrai, sveria vos 35 g, o gorilos, užauga iki 200 kg. Progresyvus požymis – padidėjusios priekinės smegenys. Neskaitant kai kurių dantytųjų banginių, aukštesnieji primatai, palyginti su viso kūno dydžiu, turi didžiausias iš visų žinduolių galvos smegenis, o tai paaiškina aukštą sumanumo lygį.

Pusbeždžionės (pobūris prosimiae, arba strepsirhini) – tai daugiausiai nedideli, primityvių požymių primatai. Turi pailgą, juodą, į šuns panašų snukį (išimtis - ilgakulniai), geriau nei beždžionių išsivysčiusią uoslę. Priekinės smegenys nedidelės, jų pusrutulių paviršius lygus. Akiduobės didelės, pusiau uždaros, jos turi permatomą, šviesą atspindintį sluoksnį už akies tinklainės. Tai padidina ant regos ląstelių krintančios šviesos kiekį ir pagerina regėjimą naktį. Letenos (išskyrus tupajų) stveriamosios, bent dalis pirštų su plokščiais nagais. Patelės turi nuo vienos iki trijų porų spenių ir dviragę gimdą. Dauguma aktyvesni naktį. Paplitę daugiausia madagaskare, taip pat tropinėje afrikoje, pietryčių azijoje ir malajų salyne. Pusbeždžiones sudaro šeimos: cheirogaleidae, ją sudaro pošeimiai, lemuridae, megaladapidae, indridae, daubentoniidae, loridae, galagonidae, tarsiidae.

Plačianosės beždžionės (platyrhina) paplitusios tik pietų ir centrinėje amerikoje. Jos visada turi po prieškrūminius dantis ir plačią kremzlinę nosies pertvarą, todėl šnervės yra toli viena nuo kitos, pakrypusios į šonus. Pirmieji du rankos pirštai nepritaikyti imti smulkių daiktų. Skruostinių maišų ir sėdimųjų trynių nebūna. Plačpaplitimas: madagaskaro pietuose, tai etiopinė zoogeografinė sritis, madagaskaro provincija. (http://data. Gbif. Org/occurrences/searchcountries. Htm?C[0]. S=20&c[0]. P=0&c[0]. O=13149065 ).

Apibūdinimas: jie yra patys mažiausi iš pusbeždžionių, sveria nuo 60 g. - kg. Jie yra visaėdžiai, maitinasi daugiausia vabzdžiais ir vaisiais. Jie maisto ieško naktį ir yra puikūs laipiotojai po medžius. Apskritai jie gyvena pavieniui arba poromis. Nors yra maži, jų uodega yra du kartus ilgesnė už kūną. Turi plonas ir membranines ausis. (http://animaldiversity. Uapibūdinimas: cheirogaleinae pošeimis yra mažiausias gyvenantis primatas, žemaūgis pelės lemūras, kuris tiktai sveria apytiksliai . gramus. Žemaūgiai lemūrai, riebia uodega yra vieninteliai primatai, kurie žiemoja per sausąjį sezoną iki mėnesių.

  • Biologija Referatai
  • 2010 m.
  • 22 puslapiai (2384 žodžiai)
  • Universitetas
  • Biologijos referatai
  • Microsoft Word 1633 KB
  • Pusbeždžionių ir plačianosių beždžionių įvairovė ir paplitimas
    10 - 3 balsai (-ų)
Pusbeždžionių ir plačianosių beždžionių įvairovė ir paplitimas. (2010 m. Kovo 03 d.). http://www.mokslobaze.lt/pusbezdzioniu-ir-placianosiu-bezdzioniu-ivairove-ir-paplitimas.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 04 d. 18:30