Pusryčių, pietų ir vakarienės stalo akcentai


Maisto technologijos skaidrės.

Pusryčių, pietų ir vakarienės stalo akcentai. Pusryčių stalo akcentai 1. 1 Kviestiniai pusryčiai. Pusryčių stalo akcentai. KVIESTINIAI PUSRYČIAI Kviestiniai pusryčiai dažniausiai rengiami šeštadieniais arba sekmadieniais. Kviestiniams pusryčiams nereikia ilgai ruoštis. Valgiai gali būti patiekiami porcijomis (kiekvienam svečiui atskirai). Kviestiniai pusryčiai paprastai trunka pusantros valandos viena valanda skiriama „Rimtam" valgymui. Vėlyvieji pusryčiai Dalyvių skaičius nuo - 20 – 50 žmonių. Pietų stalo akcentai. Dalykiniai pietūs Svečių skaičius neribojamas. Parinkti meniu , galima užsakyti firminių restorano patiekalų. Meniu nesudėtingas. Kviestiniai pietūs Dalyvių – nuo 30 žmonių. Kviestinių pietų metu patiekiami šaltieji mėsos ar žuvies patiekalai. Desertai taip pat gali būti patiekiami porcijomis arba bendrose lėkštėse. Priešpiečiai Dalyvių dažniausiai nedaug. ŽURFIKSAS Prancūziškai jour fix - „Konkreti. Arbatėlė ponių kava. Tokius priėmimus įprasta rengti tik moterims (pavyzdžiui. Prie arbatos ir kavos tinka įvairūs saldumynai - pyragaičiai. Piknikas Piknikų būna įvairių. Maistą bendram stalui ruošia visi moterys rūpinasi užkandžiais. Vakarienės stalo akcetai. KVIESTINĖ VAKARIENĖ Tai ypač iškilmingas ir prabangus renginys. Paprastai siūlomi tokie aperityvai cheresas. Mandagus vyriškis visuomet atitrauks kėdę ir padės moteriai atsisėsti. Neoficialioji vakarienė Neoficialiai vakarienei netaikomi tokie griežti protokolo reikalavimai kaip kviestinei vakarienei. Ačiū, kad išklausėte.


Pusryčių stalo akcentai 1.1 Kviestiniai pusryčiai 1.2 Vėlyvieji pusryčiai 2. Pietų stalo akcentai 2.1 Dalykiniai pietūs 2.2 Kviestiniai pietūs 2.3 Priešpiečiai 2.4 Žurfikas 2.5 Piknikas 3. Vakarienės stalo akcentai 3.1 Kviestinė vakarienė 3.2 Neoficialioji vakarienė.

Vėlyvieji pusryčiai Dalyvių skaičius nuo - 20 – 50 žmonių. Pradžia – 11, 11,30 ir 12 val. Trukmė – apie 2 val. Vėlyvieji pusryčiai savo forma ir turiniu yra beveik pusryčių ir priešpiečių derinys. Prancūzai tai vadina dejeuner. Tai lengvi pietūs ar šalti užkandžiai , arba abiejų derinys. Vėlyvųjų pusryčių kviečiama, kai norima šiek tiek laisvesnėje aplinkoje supažindinti partnerius ar užsienio svečius su vadovaujančiais įmonės darbuotojais . Kadangi tokiam pobūviui nereikia daug ruoštis, svečių nebūtina kviesti labai iš anksto.

Dalykiniai pietūs Svečių skaičius neribojamas; Pradžia 12.30 arba 13 val.; Trukmė apie 1, 5 val. Svečiai kviečiami norint ramioje aplinkoje aptarti verslo reikalus su įmonės vadovaujančiais darbuotojais, verslo partneriais ir pan. Dalykinių pietų iškilmingumas priklauso nuo pasirinkto restorano. Todėl tokiems pietums reikia iš anksto pasiruošti.

Parinkti meniu , galima užsakyti firminių restorano patiekalų; Susipažinti su vyno sąrašu (jei reikia užsakyti specialių gėrimų); Aptarti stalų ir simbolikos išdėstymą: Nustatyti tikslų pietų laiką.

  • Maisto technologija Skaidrės
  • 2017 m.
  • Lietuvių
  • Aistė
  • 24 puslapiai (1282 žodžiai)
  • Kolegija
  • Maisto technologijos skaidrės
  • MS PowerPoint 41498 KB
  • Pusryčių, pietų ir vakarienės stalo akcentai
    10 - 2 balsai (-ų)
Pusryčių, pietų ir vakarienės stalo akcentai. (2017 m. Lapkričio 20 d.). http://www.mokslobaze.lt/pusryciu-pietu-ir-vakarienes-stalo-akcentai.html Peržiūrėta 2017 m. Gruodžio 16 d. 11:11