Rauginimas


Technologijų referatas. Įvadas. Rauginimas. Pienarūgštis rūgimas. Propionrūgštis rūgimas. Sviestarūgštis rūgimas. Alkoholinis rūgimas. Actarūgštis rūgimas. Celiuliozinis rūgimas. Acentoninis- butilinis rūgimas. Citrinrūgštis rūgimas. Išvados.


Rauginimas priskiriamas mikrobiologiniams technologiniams procesams - tai tokie gamybiniai procesai , kurių metu kinta perdirbamosios medžiagos cheminė sudėtis , ir iš jos gaunamos visiškai kitokių cheminių savybių produktas. Šis procesas buvo naudojamas konservuojant labai greitai gendantį produktą bei siekiant pagaminti naujo skonio maisto produktą. Rauginimo procesai yra naudojami rauginant vaisius ir daržoves, gaminant varškę, kefyrą, duoną, girą, alų. Taigi rauginimas yra labai svarbus procesas gaminant ar konservuojant maisto produktus.

Rauginimas. (2013 m. Lapkričio 26 d.). http://www.mokslobaze.lt/rauginimas.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 04 d. 10:20