Reaktyvumo kitimas sustabdytame reaktoriuje, temperatūriniai efektai, atgaminimo koeficientas, verdančiojo vandens reaktoriai (bwr)


Technologijų referatas. Įvadas. Reaktyvumo kitimas sustabdytame reaktoriuje. Temperatūriniai efektai. Atgaminimo koeficientas. Verdančiojo vandens reaktoriai (BWR). Pažangusis verdančiojo vandens reaktorius ABWR. Ekonomiškasis supaprastintos konstrukcijos verdančiojo vandens reaktorius ESBWR. Verdančiojo vandens reaktorių (BWR) pranašumai. BWR reaktorių trūkumai. Išvados. Literatūros sąrašas.


Branduoliniam reaktoriui veikiant aktyviosios zonos medžiagos yra veikiamos aukštų temperatūrų, kaip kad vidutinė kuro temperatūra būna aukštesnė negu 1000 ºC, o šilumnešio temperatūra siekia 300 ºC. Didėjant temperatūrai, mažėja medžiagų tankis, keičiasi įvairių reaktoriaus komponentų masinių ir tūrinių dalių santykis, taip pat reaktoriaus matmenys. Šie temperatūriniai efektai pakeičia ir efektyvųjį neutronų daugėjimo koeficientą bei reaktyvumą. [2]

Dauguma neutronų yra absorbuojami kuro ir sukelia dalijimosi reakciją, bet kai kurie nėra absorbuojami. Atgaminimo koeficientas yra apibrėžiamas kaip dėl šiluminio skilimo atsiradusių greitųjų neutronų skaičiaus ir kuro sugertų šiluminių neutronų skaičiaus santykis. [4] Tačiau jis gali būti apibrėžtas ir kitaip: atgaminimo koeficientas - reaktoriuje susidariusios naujos skiliosios medžiagos ir reaktoriuje išdegusio branduolinio kuro branduolių skaičiaus santykis.

  • Technologijos Referatai
  • 2014 m.
  • 14 puslapių (2651 žodis)
  • Technologijų referatai
  • Microsoft Word 3871 KB
  • Reaktyvumo kitimas sustabdytame reaktoriuje, temperatūriniai efektai, atgaminimo koeficientas, verdančiojo vandens reaktoriai (bwr)
    10 - 3 balsai (-ų)
Reaktyvumo kitimas sustabdytame reaktoriuje, temperatūriniai efektai, atgaminimo koeficientas, verdančiojo vandens reaktoriai (bwr). (2014 m. Kovo 31 d.). http://www.mokslobaze.lt/reaktyvumo-kitimas-sustabdytame-reaktoriuje-temperaturiniai-efektai-atgaminimo-koeficientas-verdanciojo-vandens-reaktoriai-bwr.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 04 d. 20:29