Renginio organizavimas


Vadybos savarankiškas darbas. Įvadas. Maitinimo įmonės tipo pasirinkimas. Maitinimo įmonės patalpų planas. Renginio organizavimas. Valdymo schema. Meniu renginiui sudarymas. Tehnologiniai skaičiavimai. Stalų serviravimo ypatumai. Renginio kokybės analizė. Išvados. Informacinių šaltinių sąrašas. Priedai.


Padavėjas- blizgina taures, lėkštes, stalo įrankius, paruošia servetėles, padeda serviruoti stalą, patiekia gėrimus ir valgius, nurenka indus

Padavėjas – mokinys- nuvalo stalus, sustato stalus, sustato kėdes, išvalo ir papildo druskines, cukrines, supjausto ir paruošia duoną, patiekia valgius, nurenka indus

Gamybos vadovas – sudaro meniu, paskaičiuoja reikiamą žaliavų pirkimo kiekį ir užsako reikiamus gėrimus bei patiekalų žaliavas. Pateikia vyr virėjui patiekalų receptūras, bei gaminimo kiekius. Pateikia visiems virėjams renginio planą su numatytomis valandomis patiekalų pateikimui renginio metu.

Virėjai atlieka pavestus vyr. virėjo darbus. Atsakingas už lėkščių pašildymą, visus reikiamas dekoro detales, padažus, garnyrus, šaltus užkandžius, salotas, desertus. Atlieka mažiau atsakingus darbus.

Virėjo padėjėjas – padeda virėjams: plauna ir valo salotas, bei daržoves, gamina kokteilius, tvarko, plauna, dirba lengvesnius virėjo pavestus darbus.

Indų plovėja – valytoja – dirba dvejose indų plovimo vietose: plauna lėkštes, stiklus,, blizgina lėkštes, plauna puodus, keptuves ir pan. Plauna grindis virtuvės, pagalbines patalpas, salės patalpas.

Valgiaraščio meniu parinksime pagal vakaro pavadinimą. Tai daugiau Viduržemio jūros patiekalų asortimentas. Specialiai prie kiekvieno patiekalo bus siūloma ragauti vyno.

Jubiliejaus svečiai nebus stipriųjų gėrimų mėgėjų, dauguma gurmanai. Vaikų ir vegetarų nebus.

Patalpos nebus specialiai dekoruojamos. Stalai bus sujungti į vieną bendrą. Ant vidurio stalo statysime 2 žemas, elipsės formos. Pastatysime aukštesnes tris žvakides po 2 baltas žvakes. Stalą puoš baltos medžiaginės servetėlės, pasiuvinėtos jubiliatės suknelės spalvos siūlu. Turtingai atrodys porų sėdėjimo lankstinukai prie lėkščių. Pasiruošime vazų, numatysime joms vietas, nes jubiliejaus proga paprastai dovanojama daug gėlių.

Svečiai sėdės prie vieno stalo: po 4 poras priešingose pusėse, ir 2 poros iš galo stalo. Grojant muzikai prie stalo kvies vakaro vedėjas. Tarp kiekvienos poros lėkščių bus pastatytas lankstinukas su abiejų vardais, padavėjas padės atsisėsti. Šeimininkų pora (jubiliatės) sėdės stalo gale (viduryje).

Trūkstamus serviruotės įrankius padavėjas padės prieš naują patiekalą. Gėrimai pilstomi svečiui iš dešinės. Porcijiniai patiekalai paduodami svečiui iš dešinės.

Jei nėra svečių prie stalo, tai indai nurenkami tokia tvarka:

Sutvarkomos staltiesės ir servetėlės ( negalima sumesti į krųva šlapių- gali supelyti)

Jei rentabilumas 28 - 32% - įmonės veikla laikoma pelninga.” [9(33psl.)]

Būtina visas detales aptarti su užsakovu. Turėti parengtą pasiūlymų – paslaugų sąrašą. ir.

Numatyti svečių pertraukėles (pvz. nuėjimui į WC ir k.t.). Pasiruošti netikėtumams.

Visas darbas renginio metu priklauso nuo visos komandos kompetencijų, jos nusiteikimo, motyvacijos ir vdinės atmosferos. Padavėjai turi gerai išmanyti patiekalų gaminimo ir patiekimo laiką, turi išmanyti patiekalų ingridientus.

Svarbiausias vaidmuo tenka padavėjui grandininkui ir gamybos vadovui, kurie turi būti labai susibendravę, kad iš gestų ar pusės žodžio suprastų vienas kitą, taip paprasčiau „groti vienu smuiku“ aptarnaujant pokylį.

Labai gerai turėti vidinį telefoną, tam, kad galima lengviau ir tiksliau informuoti gamybos vadovą apie aptarnavimo planą.

Nuo šių dalykų priklauso visas darbo pasiruošimas, bendravimas, keitimais informacija, pagalba kitiems ir visi kiti darbo procesai.

Lietuvos restoranų ir vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacija., Gerosios higienos ir praktikos taisyklės viešojo maitinimo įmonėms. V.: Biznio mašinų kompanija, 2009

Turime 10 nuostabių porų, visos pasaulio čempionės, todėl šį vakarą apdovanosime pagal kiekvieno asmeninius nuopelnus. Laimėjimai vakaro aktyviausioms poroms. I vieta – KELIONĖ VISAI ŠEIMAI (į Vidzgirio mišką Alytaus mieste ), II – 300 eurų, III – 400litų ( valgomi pinigai).

Renginio organizavimas. (2013 m. Gruodžio 02 d.). http://www.mokslobaze.lt/renginio-organizavimas.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 03 d. 13:45