Restoranas Vilniuje verslo planas


Vadybos verslo planas.

Įvadas. Verslo plano santrauka. Verslo idėja. Restorano misija. Restorano tikslas. Rizikos veiksniai. Situacijos analizė. Marketingo tikslas. Vartotojų analizė. Marketingo strategija. Konkurencinė aplinka. Patalpos ir įrengimai. Tiekėjai. Personalas. Pareigos. Finansinė informacija. Išvados. Literatūros sąrašas.


Visuomenės gyvenime restoranai yra labai svarbūs. Restorane žmonių poreikius patenkinti neužtenka tik maisto, turi būti dar bendravimas tarpusavy, jauki atmosfera. Restoranas – vieta, kur dirba visi mūsų jausmai, sukelia bendrą malonumo jausmą. Siekiant įvertinti maistą, aptarnavimą, restorano atmosferą, mums padeda skonio, regėjimo, klausos, uoslės ir lytėjimo pojūčiai. Restoranų verslas patrauklus bei perspektyvus: teisingas vietos pasirinkimas, maisto produktų, bei atmosferos pasirinkimas, protingai suorganizuotas aptarnavimas sukuria dideles galimybes siekiant pritraukti klientus ir suteikia gerą pelną.

4 šalių virtuvių restoranas – maitinimo įmonė, kuri su laiku taptu viena iš jaukiausių vietų Vilniuje. Keturių šalių virtuvių restoranas orientuosis į nedideles draugų grupes, darbo kolektyvus, miesto svečius bei gyventojus. Rami aplinka puikiai tiks Lietuvos ir užsienio šalių verslininkų deryboms, susitikimams Keturių šalių virtuvių restoranas ypatingas savo patiekalu įvairumu, keturių rūšių valgiaraščiu. Skirtingi valgiaraščiai: prancūzų, italų, kinų ir meksikiečių patiekalai. Kiekvienas klientas iš plataus asortimento gali pasirinkti patiekalus pagal skonį ir savo poreikius.

Mano verslo idėja yra susijusi su maisto pramonė, nes manau, kad maitinimo paslaugos šiuo metu yra populiarios, svarbios bei būtinos. Gyvenimo lygis sparčiai auga, žinoma auga ir žmonių poreikiai, kurie vis dažniau valgo ne namie. Dauguma žmonių dabar žiūri ne tik į tai „ką“ valgo, bet ir „kur“. Taigi mano pasiūlymas rinkoje: 4 šalių virtuvių restoranas.

Keturių šalių virtuvių restorano misija – garantuoti klientui maksimalų poreikių patenkinimą, kokybišką aptarnavimą bei poilsį jaukioje aplinkoje. Skaičius 4 visada asocijuojasi su stabilumu. Nuolatinis stabilumas versle tai neblogas ženklas. Keturių šalių virtuvių restoranas ypatingas savo patiekalu įvairumu, keturių rūšių valgiaraščiu. Restoranas galės maloniai nustebinti patiekalų įvairove, skonių gama ir neprilygstama kokybę. Restorano posakis: „Jūs patikėjote savo poreikius mums - tai mums yra malonu juos patenkinti.“.

Ilgalaikių patikimų ryšių užmezgimas su didmenininkais.

Sudominti kuo didesnę klientų skaičių.

Kuriant savo verslą galimi skirtingi rizikos veiksniai. Pirmųjų žingsnių metu gali pasirodyti vadybos rizikos veiksniai, pvz. valdymo klaidos, profesionalumo stoka ar nekvalifikuotų darbuotojų samdymas. Svarbia vietą užima įstatymai, t.y. įmonės įstatai, mokesčių, draudimo, nuosavybės įstatymai. Verslą kuriant reikia būti paruoštam saugumo ir gedimų rizikai, gali atsitikti gaisras, apiplėšimas, įsilaužimas, taip pat dėl skirtingų priežasčių gali būti gedimai elektros tinkluose, vandentiekio avarija, kompiuterizuotos technikos gedimai. Žinoma, gali būti ir rizika susijusi su partneriais: nesusipratimai, skandalas, bankrotas, nepatikimumas.

Kiekvienam, ypač naujam verslui gresia pavojai, svarbu tik tinkamai juos įvertinti ir mokėti panaikinti. Reikia stengtis ir rūpintis veiklos šansų didinimu, mokėti įvertinti verslo galimybes. Žinant apie galimus rizikos veiksnius galima iš anksto pasiruošti, pvz.: apdrausti restoraną, kad po stichinės nelaimės būtų padengtas nuostolis.

  • Vadyba Verslo planai
  • 2016 m.
  • Lietuvių
  • 16 puslapių (2796 žodžiai)
  • Universitetas
  • Vadybos verslo planai
  • Microsoft Word 40 KB
  • Restoranas Vilniuje verslo planas
    10 - 9 balsai (-ų)
Restoranas Vilniuje verslo planas. (2016 m. Balandžio 26 d.). http://www.mokslobaze.lt/restoranas-vilniuje-verslo-planas.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 08 d. 02:14