Restorano personalo vadyba


Personalo valdymas kursiniai darbai. Personalo organizacinė valdymo struktūra. Restorano atlyginimo sistema. Restorano valdymo struktura. Restoranas kursinis darbas. Pareigybess aprašymas restorano. Kursiniai darbai is personalo vadybos. Restorano personalo darbo taisykles. Kursiniai personalo vadybos darbai. Personalo valdymas kursinis darbas.

Vadybos kursinis darbas. Restorano „dvaras“ pasirinktų pareigybių/darbo vietų analizė, darbo užmokesčio sistemą ir personalo parinkimo procedūra. Įmonės veiklos aprašymas. Darbo užduotis: atlikti pasirinktų pareigybių/darbo vietų analizę, sukurti darbo užmokesčio sistemą ir sudaryti personalo parinkimo procedūrą. Įmonės veiklos aprašymas:. Pateikti trumpą įmonės veiklos charakteristiką, apibūdinant siekiamus tikslus, gaminamą produkciją ar teikiamas paslaugas. Detalizuoti įmonėje atliekamus darbus ir funkcijas bendrųjų vadybos funkcijų aspektu: a) bendras įmonės valdymas; b) inovacijos; c) aprūpinimas; d) gamyba, paslaugos; e) realizavimas, rinkodara; f) personalas; g) finansai. Remiantis detalizuotais darbais, suformuoti pagrindinius įmonės padalinius. Nubraižyti organizacinę valdymo struktūrą, kurioje atsispindėtų pareigybės/darbo vietos, valdymo lygiai. Bendro personalo poreikio planavimas. Nurodyti kiekvieno padalinio pareigybių/darbo vietų pavadinimus ir skaičių. Pareigybėms/darbo vietoms parinkti ir pagrįsti bendrojo poreikio nustatymo metodą. Apskaičiuoti personalo skaičių pagal personalo kategorijas. Pareigybių/darbo darbo aprašymas ir reikalavimų profilio formavimas:. Aprašyti pasirinktas. Pareigybes/darbo vietas. Suformuluoti reikalavimus pareigybę/darbo vietą užimančiam darbuotojui. Darbo užmokesčio sistemos sukūrimas pasirinktoms pareigybėms/darbo vietoms:. Pasirinkti darbo užmokesčio struktūrą. Nustatyti pastovų darbo užmokestį, remiantis darbo vietų vertinimu:. Pasirinkti konkrečius vertinimo kriterijus;. Nustatyti vertinimo kriterijų reikšmingumą;. Sudaryti kriterijų pakopas;. Nustatyti vertinimo kriterijaus pakopos vertę (balais);. Apskaičiuoti vieno balo vertę litais. Atlikti darbo vietų vertinimą ir apskaičiuoti pastovų darbo užmokestį. Parinkti ir aprašyti kintamo darbo užmokesčio kriterijus:. Pasirinkti konkrečius kriterijus;. Sudaryti kriterijų pakopas ir nustatyti jų skaitines reikšmes. Apskaičiuoti darbo užmokestį:. Apskaičiuoti minimalų darbo užmokesčio lygį;. Apskaičiuoti maksimalų darbo užmokesčio lygį. Personalo parinkimo procedūros pasirinktoms pareigybėms/darbo vietoms sudarymas:. Parinkti paieškos šaltinius, informavimo būdus, reikalaujamus dokumentus kiekvienai analizuotai pareigybei/darbo vietai. Aprašyti atrankos vykdymą. Savo individualios karjeros planavimas:. Sudaryti savo individualios karjeros planą. Numatyti įgyvendinimo priemonių planą. Parašyti savo gyvenimo aprašymą ir motyvacinį laišką.


Restorano dvaras pasirinktų pareigybių/darbo vietų anamų darbo užduotis: atlikti pasirinktų pareigybių/darbo vietų analizę, s. Nubraižyti organizacinę valdymo struktūrą, kurioje a. Parinkti paieškos šaltinius, informavimo būdus, reikalaujamus europietiškos virtuvės restoranas dvaras . Kasdien kviečiame mėgautis skaniausiais patiekalais. Dienos metu restorano svečių laukia ypatingi pasiūlymai pietums, verslo pietūs. Restorane šventės proga bus mielai priimami jūsų svečiai bei surengiamas pobūvis jums. Taip pat resorano darbuotojai gali paruosšti furšeto patiekalus išsinešti. Restorane dvaras gali būti rengiami uždari vakarai, verslo pietūs ar susitikimai. Restorano svečiai gali pasirinkti klasikinę xviii-ojo amžiaus arba gotikos stilaisu salę. Lankytojai gali leisti laiką prie jaukaus dvaro baro. Įmonė nuolat stengiasi tobulinti aptarnavimo kokybę, patiekalų gamybos procesus, dailinti interjerą. Įmonės darbuotojų tikslas – suteikti restorano lankytojams kokybiškąbendri įmonės bei kiekvieno padalinikontroliuoti. Pasirašyti ir vizuouž įstatymų pažeidimus, padarytus vykdant savo veiklą. Už komercinių paslapčių, susijusių su restorano veikla saugojimą. Už tyčinę ir netyatsiskaito restorano valdybai. Dardarbas kabinete. Vyrauja protinis dbuhalteriui priklauso tvarkyti su restorano finansine veikla susijusius dokumentus, priskaičiuoti darbuotojų atlyginimus, socialinio draudimo atskaitymus, įtraukia invuž įstatymų pažeidimus, padarytus vykdant savo veiklą. Už komercinių paslapčipadavėjas turi padengti stalus, paruošti stalo įrankius, pripildyti cukrines ir pan. Priimti užsakymus iš klientų, patiekti maistą ir gėrimussurinkti ir vadovauti darbuotojų komandai, kuri uztikrintų aukštą aptarnavimo lygį bei saugumą restorano lankytojams; aprūpinti darbuotojus reikiamomis darbo priemonėmis, pasirūpinti baro gėrimų ir kitų baro prekių tiekėjų suradimu; prižiūrėti ir kontroliuoti bendrą restorano baro ir salės veiklą, rūpintis restorano aplinka , sudaryti vakaro progrvadybinninkas turi teisę priiminėti su jo darbo turiniu susijusius sprendimus, pasirašyti sutartis su tiekėjais. Turirestorano vadybinkas atsako moraliai už trečiosios ovs grandies dvadybininkas yra tiesiogiai pavaldus restorano direktoriui. Direktoriui pateikiamos veiklos ataskaitos.

  • Vadyba Kursiniai darbai
  • 2011 m.
  • 28 puslapiai (4839 žodžiai)
  • Universitetas
  • Vadybos kursiniai darbai
  • Microsoft Word 67 KB
  • Restorano personalo vadyba
    10 - 1 balsai (-ų)
Restorano personalo vadyba. (2011 m. Gruodžio 02 d.). http://www.mokslobaze.lt/restorano-personalo-vadyba.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 02 d. 22:08