Riebalų įvairovė


Chemijos skaidrės.

Riebalų įvairovė. Riebalai Riebalų rūšys Funkcijos Pagrindiniai riebalų. Riebalai. Riebalai sudaryti iš glicerolio ir karboksirūgščių esteriai. Riebalų rūšys. Pagal kilmę riebalai gali būti Augaliniai. Pagal juose vyraujančias riebalų rūgštis. Sotieji - tai daugiausiai gyvūniniai riebalai. Pagal fizikines savybes. Kieti riebalai - daugiausia gyvūniniai riebalai. Funkcijos. Energijos šaltinis Energijos atsargos (rezervai). Pagrindiniai riebalų šaltiniai. Nesočiųjų riebalų Riešutai Sėklos (pavyzdžiui. Riebalų neturintys produktai. Visi vaisiai ir daržovės (išskyrus alyvuoges ir avokadus). Kiek riebalų turime suvartoti per dieną? Riebalai turi sudaryti ne daugiau kaip 30 % paros kaloringumo (sveikam žmogui). Išvados. Be riebalų mūsų organizmas negalėtų išgyventi. Šaltiniai.


Riebalai; Riebalų rūšys; Funkcijos; Pagrindiniai riebalų šaltiniai; Riebalų neturintys maisto produktai; Riebalų suvartojimas per dieną; Išvados; Šaltiniai.

Riebalai sudaryti iš glicerolio ir karboksirūgščių esteriai. Riebalai – svarbi sudedamoji žmogaus ir gyvūnų maisto ir energijos dalis. Visi riebalai turi didelę energinę vertę.

Sotieji - tai daugiausiai gyvūniniai riebalai, vyrauja sočiosios riebalų rūgštys. Jų perteklius susijęs su širdies ir kraujagyslių ligomis. Nesotieji – juose vyrauja nesočiosios (polinesočiosios ir mononesočiosios) riebalų rūgštys. Tai yra daugiausiai augaliniai riebalai.

Be riebalų mūsų organizmas negalėtų išgyventi, kaip ir be kitų svarbių organinių junginių ,tokių kaip : angliavandenių ir baltymų. Taigi, riebalai ir jų rūšys labai svarbios mūsų organizmui, gyvybinėms funkcijoms bei gerai savijautai ir subalansuotam gyvenimui.

  • Chemija Skaidrės
  • 2016 m.
  • Lietuvių
  • 13 puslapių (326 žodžiai)
  • Gimnazija
  • Chemijos skaidrės
  • MS PowerPoint 1143 KB
  • Riebalų įvairovė
    10 - 7 balsai (-ų)
Riebalų įvairovė. (2016 m. Gegužės 18 d.). http://www.mokslobaze.lt/riebalu-ivairove.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 05 d. 22:47