Rvasvt sistemos pritaikymas viešojo maitinimo įmonėje


Technologijų savarankiškas darbas.

Rvasvt sistemos pritaikymas viešojo maitinimo įmonėje ,, aitvaras ‘‘. Proceso žingnis eiga Galimi rizikos veiksniai Rizikos veiksnių valdymo priemonės. Būtinosios programos. patalpų ir teritorijos priežiūros programa. Kryžminės taršos išvengimo programa. Graužikų ir vabzdžių išvengimo programa. Tvarkos buitinėse patalpose programa. Vandens kontrolės programa. Žaliavų , medžiagų , gatavos produkcijos priežiūros programa. Žaliavų priėmimo iš tiekėjų tvarkymo programa. Plovimo dezinfekavimo valymo programa. Inventoriaus ženklinimo programa. Darbo rūbų paskirstymo programa. Personalo higienos priežiūros programa. Personalo sveikatos programa. Personalo darbo rūbų programa. Kasdienė personalo sveikatos kontrolės programa. Personalo asmeninių daiktų kontrolės įmonėje programa. Reikalavimai personalui buitinėse patalpose ir valgomajame programa. Identifikavimas ir atsekamumas.


Kiekvieną kartą, kai yra atvežami maisto produktai privaloma matuoti aplinkos temperatūrą, jei kyla įtarimas dėl netinkamos gabenimo temperatūros. Jei maisto produktų galiojimo terminas yra pasibaigęs, netinkama transportavimo temperatūra, privaloma žymėti žurnale.

Kiekvieną kartą priimant maisto produktus, privaloma tikrinti pakuotes, jų sandarumą, švarą, etiketes, galiojimo terminus, jei yra pažeidimų, viską žymįti žurnale.

Jei pažeistas nors vienas rizikos veiksnys, prekės nepriimamos ir yra grąžinamos tiekėjui. Viskas žymima žurnale. Už viską atsakingas gamybos vadovas.

Išsiaiškinti mikroorganizmų atsiradimo priežastis ir jas pašalinti. Jei produktai nėra tinkami gamybai, jie utilizuojami. Viskas žymima žurnale. Už viską atsakingas gamybos vadovas.

Prieš apdorojant medžiagas visada patikrinti ar viskas gerai : ar nėra įtariamų neaiškių skysčių likučių, ar gerai sutverti įrenginiai, griežtai laikytis higienos taisyklių. Už viską atsakinga vyr. virėja ir jei aptiktas nors vienas rizikos veiksnys, privalo pranešti gamybos vadovui.

Prieš ruošiant žaliavas gamybai visada patikrinti ar viskas gerai : ar nėra įtariamų neaiškių skysčių likučių, ar gerai sutverti įrenginiai, griežtai laikytis higienos taisyklių. Už viską atsakinga vyr. virėja ir jei aptiktas nors vienas rizikos veiksnys, privalo pranešti gamybos vadovui.

Apmokinti darbuotojus, kaip reikia elgtis su įranga, vesti mokymus apie higieną. Draudžiamas papuošalų mūvėjimas. Apžiūrėti prieš patiekiant patiekalą indų švarą ir būklę.

Prieš patiekiant patiekalą, privaloma apžiūrėti indus. Už viską atsakina vyr.virėja. jei patiekalas nėra tinkamas paruošimui, jis utilizuojamas. Vyr.virėja praneša gamybos vadovui, jis viską žymi žurnale ir utilizuoja.

Rvasvt sistemos pritaikymas viešojo maitinimo įmonėje . (2017 m. Gegužės 04 d.). http://www.mokslobaze.lt/rvasvt-sistemos-pritaikymas-viesojo-maitinimo-imoneje.html Peržiūrėta 2017 m. Gruodžio 16 d. 13:13