Ryžiai ir jų panaudojimas kulinarijoje


Kulinarijos skaidrės. Maisto higiena. Ryžiai yra krakmolingas maisto produktas. Turinis. Ryžių rūšis. Ryžių parinkimas patiekalmas. Kaip ryžiai atkeliavo i Europa. Nepoliruoti ryžiai vadinami natūraliais. Ryžiu įvairovė. Baltieji ryžiai. Apdorojant rudųjų ryžių grūdelius, sėlenos atsiskiria ir lieka tik vidinis baltas grūdelis. Basmati ryžiai. Basmati ryžiai – tai ploni ryžių grūdeliai, auginami Indijoje ir Pakistane. Jasmine ryžiai. Šie ilgi, ploni grūdeliai yra kilę iš Tailando. Arborio ryžiai. Šie stori, trumpagrūdžiai ryžiai auginami šiaurinėje Italijoje. Suši ryžiai. Trumpagrūdžiai baltieji japoniški ryžiai naudojami suši ruošimui. Alternatyva ryžiams Bulghar. Rudųjų - Baltųjų Ryzių mixas, Basmati ryžiai, labiausiai tinkami garnirams. Žuvies sriuba su kuskusu. „Sicilietišku stiliumi“. IngredientaiKaparis, papuošimui, 4 vienetai. Jeigu Jūsų telefonas sušlapo, įdėkite nakčiai į indą su ryžiais ir uždarykite. Ačių už dėmesi.


Rudųjų - Baltųjų Ryzių mixas, Basmati ryžiai, labiausiai tinkami garnirams. Jasmine ryžiai - Tailandiediškiems kario patiekalams. Arborio ryžiai - Tinkantis risotto. Suši ryžiai – naudojimi tik sušiui Alternatyva ryžiams - kuskusas naudojamas kaip sudedamoji dalis įvairiėms patiekalams gaminti pvz: kuskusas su daržovėmis ir pan.

Žuvies sriuba su kuskusu „sicilietišku stiliumi“Ingredientai:Kaparis, papuošimui, 4 vienetaiAnčiuviai, aliejuje marinuoti, 1 vienetasSvogūnai, 1 vienetasČesnakai, 3 skiltelėsSalierai, 2 vienetaiPaprika, aitrioji, 1,5 arbatinio šaukštelioPomidorai, 2 vienetaiGaminimo eiga:Prieš pradėdami ruošti sriubą plonais griežinėliais supjaustome pastarnoką, apibarstome druska, muskato riešutu, pašlakstome aliejuje ir kepame įkaitintoje orkaitėje.Puode įkaitintame aliejuje apkepiname susmulkintą svogūną, salierus ir česnaką, kai šiek tiek suminkštės suberti aitriųjų paprikų dribsnius, įdėti ančiuvį. Pagardinti druska ir pipirais.Sudedame susmulkintus pomidorus (prieš pjaustant geriausia nuimti odelę), supilame vyną, sultinį ir užverdame.Užvirus sumažiname ugnį ir dar paverdame kelias minutes. Supilame kuskusą.Dar šiek tiek sumažiname ugnį ir sudedame žuvies filė.Patiekiant įpilame sriubą ir ant viršaus dedame stambiai sutrupintą žuvį. Pabarstome petražolėmis, citrinos žievele. Puošiame kapariu ir šalia – pastarnoko skrebučiu.

  • Kulinarija Skaidrės
  • 2014 m.
  • 19 puslapių (641 žodis)
  • Kulinarijos skaidrės
  • MS PowerPoint 367 KB
  • Ryžiai ir jų panaudojimas kulinarijoje
    10 - 4 balsai (-ų)
Ryžiai ir jų panaudojimas kulinarijoje. (2014 m. Birželio 20 d.). http://www.mokslobaze.lt/ryziai-ir-ju-panaudojimas-kulinarijoje.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 07 d. 22:15