Ryžiai. Kokybinė ir kiekybinė analizė


Chemijos analizė. Ryžiai. Kokybinė ir kiekybinė analizė. Įvadas. Darbo tikslas – atlikti ryžių kokybinę ir kiekybinę analizę. Darbo uždaviniai. Pateikti ryžių cheminę sudėtį. Aprašyti ryžių kokybinės sudėties vertinimą. Aptarti kiekybinę analizę. Pateikti kiekybinės analizės bent vieną iš 4 metodų, pritaikymą. Išanalizuoti mineralinių medžiagų svarbą ryžiams. Pateikti ir aptarti laboratorinių darbų rezultatus. Ryžių cheminė sudėtis. Kokybinis mineralinių medžiagų vertinimas. Kiekybinė analizė. Gravimetrinė (svorio) analizė. Skaičiavimai svorio analizėje. Svarstyklės, svėrimas, indai, įrenginiai. Titrimetrinė (tūrio) analizė. Matavimo indai ir prietaisai. Apskaičiavimai tūrio analizėje. Jodometrija. Mineralinių medžiagų svarba. Ryžiams. Žmogaus organizmui. Laboratoriniai darbai. Išvados.


Šiame darbe aptariau kokybinę analizę. Atlikau ryžių kiekybinės sudėties analizę. Sužinojau ir aprašiau ryžiuose esančių mineralinių medžiagų (K, Ca, Mg, Na, P, Zn, Fe, J, Se) svarbą ryžiams bei jo augalui, taip pat žmogaus organizmui. Sužinojau apie kiekybinės analizės jodometrijos metodo galimą taikymą siekiant nustatyti krakmolo kiekį ryžiuose.

Laboratoriniuose darbuose atlikau ryžių dėgmės kiekio nustatymą džiovinimo spintoje bei drėgnomačiu, taip pat ryžių peleningumo nustatymą išdeginus mufelinėje krosnyje. Po tyrimų, galime daryti išvadą, kad ryžiai yra labai sausas produktas, nes juose drėgmės kiekis apie 11,2% - 12,5%. sausų medžiagų ryžiuose apie 87,5% - 88,8% , pelenų kiekis normalus – 1,06%.

  • Chemija Analizės
  • 2014 m.
  • 18 puslapių (3629 žodžiai)
  • Kolegija
  • Chemijos analizės
  • Microsoft Word 24 KB
  • Ryžiai. Kokybinė ir kiekybinė analizė
    10 - 4 balsai (-ų)
Ryžiai. Kokybinė ir kiekybinė analizė. (2014 m. Spalio 13 d.). http://www.mokslobaze.lt/ryziai-kokybine-ir-kiekybine-analize.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 03 d. 09:00